Acest tort diplomat de va cuceri! Gustul său este unul divin și chiar se prepară ușor. Nu ai nevoie decât de puține ingrediente și de multă dragoste, în așa fel încât preparatul final să fie unu senzațional.

Ești pregătită să trecem la treabă? Invitații tăi cu siguranță îți vor cere rețeta după ce vor gusta din acest tort.

Ingrediente pentru tort diplomat

Charlotte Cake, așa cum mai este el denumit este foarte spornic, potrivit By Lena. Desigur, depinde în mare parte și de fructele folosite, dar și de restul ingredientelor. Uite lista cu cele necesare:

  • 750 ml lapte
  • 3 ouă
  • 275 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb sau făină
  • 500 g pișcoturi
  • 20 g gelatină
  • 500 g frișcă
  • 300 g fructe de pădure, fie orice fruct doriți să puneți în tort.

Acum să trecem la preparare. În primul rând puneți la fiert laptele, iar între timp bateți ouăle cu zahărul și amidonul. La final, adăugați și laptele fierbinte, până când totul devine ca o cremă. Acest produs trebuie lăsat să se răcească, însă nu în frigider, mai menționează sursa citată mai sus.

Urmează să puneți o jumătate de cană de apă caldă într-un castron, cu miere, zahăr, fie doar compot. Într-un alt recipient lăsați gelatina la înmuiat, după care puneți-o puțin pe foc. Nu uitați să puneți și frișca peste cremă și să bateți cu mixerul, adăugând treptat și gelatina.

Mai departe, treceți la asamblare, mai întâi înșirând pișcoturile într-o formă rotundă, iar apoi stropiți cu siropul. Apoi se adaugă crema și câteva fructe, după care un nou strat de pișcoturi, până când terminați ingredientele.

Desigur, acest tort poate fi pregătit și sub formă de ruladă, sau pus în niște cupe. Acum există în magazine și mixuri speciale pentru tortul diplomat. Pentru ca gustul să fie unul delicios, specialiștii recomandă să utilizați frișca natural, deoarece este mult mai fină, conform Observator Culinar. Totodată, un alt truc este să reîncălziți câteva minute crema pe baie de abur, asta în cazul în care s-a întărit și nu ați apucat să o întindeți uniform.