Pe lângă faptul că vișinele sunt delicioase, acestea au și o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Specialiștii ne recomandă să le consumăm chiar zilnic pentru a ne putea bucura de proprietățile lor. Mai jos vă vom prezenta rețeta perfectă de înghețată cu vișine, gata în doar câteva minute și ideală pentru zilele călduroase de vară.

Rețeta perfectă de înghețată cu vișine

Dacă și tu ești fan vișine și vrei să le introduci cât mai mult în alimentația ta, atunci ai ajuns unde trebuie. Acestea, introduse într-o rețetă de înghețată vor avea o mulțime de beneficii pentru organismul tău. Pe lângă asta, te vei putea bucura și de gustul lor răcoritor și delicios. Vei îmbina utilul cu plăcutul și vei vedea schimbări în corpul tău. Iată tot ce ai nevoie pentru a o pregăti!

Ingrediente

  •  400 g vișine
  •  1 pliculeț zahăr vanilat
  •  400 ml frișcă
  •  2 linguri zahăr pudră
  •  1 lingură zeamă de lămâie
  •  vișine
  • mentă pentru decor
inghetata, visine, reteta
Înghețată cu vișine                                                                                                           Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

În primă fază, trebuie să speli foarte bine vișinele și să le scoți sâmburii. Apoi, acestea se transferă într-un blender și se mixează până când devin un piure fin.

Separat trebuie să bateți frișca spumă cu zahărul pudră și cel vanilat. În piureul de vișine încorporați, ușor, cu o spatulă zeama de lămâie și frișca.

Tot amestecul trebuie turnat într-o caserolă, de preferat de sticlă și pus la congelator timp de o oră. După ce timpul a trecut, scoate caserola și mixează amestecul pentru a îndepărta gheața care s-a format.

Apoi, pune totul din nou la congelator și repetă această operațiune de mai multe ori, la interval de 30 de minute. Acest lucru va face ca înghețata să fie cremoasă și fără bucățele de gheață prin ea.

Când ai terminat, tot ce îți rămâne de făcut este să servești înghețata alături de cei dragi și să vă bucurați din plin de gustul ei.