Iată o rețetă de dulceață de zmeură care ți se va părea minunată! Dacă până acum habar nu aveai cum să o prepari, acum, aceasta ți se va părea extrem de simplu de făcut. Aceasta poate fi mai apoi servită într-o mulțime de combinații.

Ingrediente rețetă dulceață de zmeură

Ingredientele de care aveți nevoie sunt:

  • 1 kg de zmeură
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1kg de zahăr pentru dulceață

Tot ce trebuie să faceți este să puneți jumătate din cantitatea de zmeură într-o cratiță și să adăugați sucul de lămâie. Zdrobiți fructele până când se transformă în pulpă și lăsați totul pe foc pentru câteva minute. Următorul pas presupune să le scoateți într-o sită, astfel încât semințele să fie separate, potrivit BBC Good Food.

Într-o altă oală se pun sucul și pulpa, care se vor amesteca cu zahărul pe foc. În cele din urmă adăugați și restul zmeurei, până când aceasta are consistență lipicioasă. Dulceața este gata și o puteți pune la borcane!

Trucuri pentru un gem divin

Desigur, pentru a obține gustul mult dorit trebuie să țineți cont și de niște sfaturi:

1.Folosiți întotdeauna fructe proaspete, de sezon. Ele trebuie să fie coapte, în așa fel încât să nu mai trebuiască să puneți atât de mult zahăr

2.Sterilizarea borcanelor este un alt pas important, conform thewi.org.uk.

Imagine reprezentativă pentru dulceața de zmeură. „Sursă: Fotografie generată de AI”

3.Dacă gemul nu s-a întărit după răcire și punerea în borcane, răsturnați totul înapoi în cratiță și fierbeți din nou

4.Adăugați puțin suc de lămâie, astfel încât dulceața să se închege.

5.Nu adăugați niciodată 2 fructe dulci în dulceață. Mereu trebuie să existe un echilibru între ele.

6.Dulceața nu se deschide imediat după ce a fost pusă în borcane, ci necesită timp. Cu cât stă mai multe luni neatinsă, cu atât acesta este mai bună.

7.Dulceața trebuie depozitată într-un loc răcoros, ferit de lumină.