Cheesecake-ul japonez provine din Japonia și este o variantă diferită a cheesecake-ului clasic. Acesta are o textură ușoară și pufoasă și este foarte ușor de preparat. Îl poți face chiar la tine acasă. Iată care este cea mai ușoară rețetă de cheesecake japonez!

Cea mai ușoară rețetă de cheesecake japonez

Cheesecake-ul japonez a devenit extrem de viral în ultima perioadă, iar tot mai multe persoane încearcă să îl prepare acasă. Mai jos îți vom arăta care sunt toate ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de pregătire.

Ingrediente:

  • 140 g de zahăr 6 ouă (la temperatura camerei)
  • 250 g cremă de brânză de vaci la temperatura camerei
  • 60 g de unt nesărat la temperatura camerei
  • 100 ml de lapte integral
  • 60 g de făină pentru prăjituri
  • 60 g de amidon de porumb
  • Coaja rasă de la o lămâie (opțional)
  • Sucul de la o jumătate de lămâie (opțional)
  • Unt pentru uns forma
  • Făină pentru tapetat forma
cheesecake japonez, reteta, sfaturi
Cheesecake japonez                                                                                                           Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 160°C . Pregătește o tavă mare în care să poți pune forma de copt în bain-marie. Unge bine forma de copt cu unt și tapeteaz-o cu făină.

Apoi, separă ouăle și așează albușurile într-un bol mare și gălbenușurile în alt bol. În bolul cu gălbenușuri, adaugă brânza de vaci, untul topit, laptele, făina și amidonul de porumb. Poți adăuga și coaja și sucul de lămâie pentru un plus de aromă. Mixează bine toate ingredientele până obții un amestec omogen și fără cocoloașe.

Adaugă treptat amestecul de albușuri în compoziția de brânză și amestecă cu o spatulă sau o lingură de silicon. Ai grijă să nu bați excesiv pentru a nu elimina aerul.
Pune compoziția în forma rotundă pe care o vei adăuga într-o altă tavă mai mare în care vei pune apă fierbinte. Coace cheesecake-ul pentru aproximativ 40-50 de minute până când devine auriu. Ulterior, lasă-l să se răcească 15-20 de minute și este gata de servit.

Cheesecake japonez din 3 ingrediente

Dacă rețeta prezentată anterior este prea grea pentru tine, alege să faci un cheesecake japonez din doar 3 ingrediente. Ai nevoie doar de 3 ouă, 120 grame de ciocolată albă și 120 de grame de brânză neasărată.

Tot ce trebuie să faceți este să topiți ciocolata la bain marie, iar peste ea să adăugați brânza și gălbenușurile. Ulterior, adăugați ți albușurile bătute spumă.

Pregătiți un vas termorezistent, puneți hârtie de copt pe care o ungeți cu ulei. Turnați mixtura. Luați vasul, ridicați-l ușor și „loviți-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnați niște apă fierbinte în tava cuptorului, puneți în mijloc vasul vostru. Dați la cuptor astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade și închideți focul, lăsând acolo vasul pentru încă 15 minute.