Iată cea mai bună rețetă de cheesecake cu fistic! Nu e deloc greu de făcut, mai ales dacă ai puțină îndemânare în bucătărie. În ultimul timp, fisticul a început să fie din ce în ce mai iubit, fie că vorbim de deserturi, sau un simplu snack.
De ce ingrediente ai nevoie pentru cea mai bună rețetă de cheesecake cu fistic?
Dacă erai în pană de idei și nu știai cu ce desert să-i impresionezi pe cei dragi, atunci acest articol a picat la țanc! Iată ce ingrediente trebuie să ai la îndemână:
- zahăr pudră 225 g
- lămâie 1
- apă de trandafiri 1 lingură
- unt nesărat 60g
- nuci 100g
- scorțișoară măcinată 1 linguriță
- aluat filo 250g
- ciocolată albă 200g
- feta 200g
- cremă de brânză integrală 280g
- smântână dulce 200ml
- miere aproximativ 3 linguri
- fistic măcinat
Potrivit rețetei Georginei Hayden, redate în The Guardian, ea ar ajunge pentru aproximativ 12 persoane. Acum, să trecem la modul de preparare.
În primul rând trebuie să puneți 100 g de zahăr pudră într-o cratiță mică, alături de 125 ml de apă și două fâșii de coajă de lămâie. După ce se dizolvă zahărul, atunci puteți închide focul. La final, adăugați apa de trandafiri și lăsați siropul obținut să se răcească de tot. Apoi, vă ocupați de nuci, astfel încât să fie puțin rumenite într-o tigaie. Peste ele, adăugați scorțișoara măcinată și 25 g de zahăr pudră, atunci când sunt aproape gata. După ce s-au răcit le puteți măcina.
Ungeți o tavă de tort rotundă cu puțin unt, iar apoi întindeți două foi de aluat. Restul de unt se topește și se adaugă peste foitaj, alături de câteva nuci. Următorul pas presupune adăugarea unui nou strat de foitaj, unt, nucă și fistic. La final, decupați marginile de aluat, ungeți cu unt pentru ultima oară și băgați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După ce s-a copt aproximativ 30 de minute, se adaugă și siropul, alături de alte câteva nuci și fistic.
Pentru umplutura de cheesecake trebuie să puneți ciocolata albă în cuptorul cu microunde pentru a se topi. Brânza feta se mărunțește într-un bol, acolo unde se pun și 100 g de zahăr pudră și se amestecă totul. Adăugați și smântâna, dar și ciocolata răcită. În cele din urmă, crema se pune între foitajul obținut și se bagă la frigider câteva ore.
Ce beneficii are fisticul?
Fisticul are numeroase beneficii, printre ele regăsindu-se: controlul glicemiei și sănătatea tractului intestinal, notează Healthline. Aceste semințe sunt bogate în fibre, proteine și nutrienți. De asemenea, acesta conține potasiu și vitamina B6.
Dacă vă doriți și alte idei de rețete, puteți prepara:
-tiramisu cu fistic
-ecler cu fistic
-trufe cu fistic
-salam de biscuiți reinterpretat.