Dacă și tu este o persoană care iubește dulciurile, însă nu vrea să se îngrașe, atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta o rețetă de prăjitură sănătoasă cu mere și ovăz. Este un adevărat sigiliu și nu conține deloc zahăr. Iată cum o poți face chiar la tine acasă!

Prăjitură sănătoasă cu mere și ovăz

Ingrediente:

  • 2 mere mari (aproximativ 300 g) – de preferat dulci, cum ar fi Golden sau Fuji;
  • 150 g fulgi de ovăz fini;
  • 2 ouă;
  • 100 ml lapte (de vacă sau vegetal);
  • 50 g stafide (sau curmale tocate, pentru un plus de dulceață);
  • 1 linguriță scorțișoară;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1/2 linguriță extract de vanilie (opțional);
  • 1 lingură ulei de cocos sau unt topit (pentru o textură mai fragedă).
mere, ovaz, prajitura
Prăjitură cu mere și ovăz Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Curăță merele de coajă (sau lasă-le așa, în funcție de preferință) și dă-le pe răzătoare, apoi stoarce zeama. Într-un bol amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și scorțișoara.

Separat, într-un alt bol, bate ouăle cu laptele, vanilia și uleiul de cocos topit. Amestecul rezultat toarnă-l peste amestecul de fulgi de ovăz, adaugă merele rase și stafidele. Amestecă toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Când ai incorporat ingredientele din listă ținând cont de pașii de mai sus, a mai rămas puțin până când te vei bucura de gustul prăjiturii sănătoase.

Pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Toarnă întreaga compoziție în recipient, apoi nivelează cu o spatulă și introdu prăjitura la cuptor.

Acesta trebuie să fie preîncălzit la 180°C; lasă prăjitura la copt timp de 30-35 de minute, până devine aurie și trece testul cu scobitoarea. Când este gata scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit complet, apoi o poți tăia.