Poate părea straniu, însă există o poveste înspăimântătoare cu vampirul din sat. Petar Blagojević a fost un țăran din Serbia, care după ce ar fi decedat s-ar fi transformat într-un vampir. Chiar a și ucis 9 persoane, notează Morbid Kuriosity.

Vampirul din sat, povestea care dă fiori reci

Din păcate, Blagojević a decedat în anul 1725, iar de atunci a început și calvarul oamenilor din Kisilova. Toți cei decedați ar fi apucat să spună că acest bărbat i-a sufocat, mai notează sursa citată mai sus. În cele din urmă a fost deshumat, iar specialiștii au constatat că el era vampir, așadar l-au ars pe rug, după ce i-au înfipt o țepușă în inimă. La fel s-a întâmplat și cu victimele lui. De atunci, povestea aceasta a circulat în toată lumea, dând fiori reci tuturor care o auzeau.

Mai mult, soția vampirului a fugit din acel sat, după ce avusese tot felul de vise ciudate, potrivit Medium.

Imagine reprezentativă pentru vampirul Petar Blagojevic. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Nimeni nu a mai avut liniște în acel sat, iar o localnică a povestit chiar că în urmă cu ceva ani o femeie vampir pe nume Rua Vlajna, ar fi bântuit orașul. Deci, cazul bărbatului ar putea avea legătură cu acesta. Există și o altă variantă a poveștii, în care Peter s-a întors acasă noaptea și a cerut mâncare de la fiul său, iar după un refuz, acesta a fost ucis, informează Historic Mysteries.

Imediat după ce cazul a fost mediatizat, locuitorii au profitat de pe urma sa, dorind să atragă curioșii „într-un sat tematic cu vampiri”. Și cum acesta nu este un caz singular în Serbia, povestea chiar vinde.

David Ono, jurnalist al postului de televiziune local KABC din Los Angeles a mers în această țară pentru a-și face un reportaj pe acest subiect. Acolo, el a menționat și de România, care are și ea legenda lui Dracula.

Printre vampirii din Serbia se numără și Sava Savanovici, Arnaut Pavle, Sava Savanović, dar și Miloš Čečar.