Albert Einstein a fost de departe un geniu renumit și extrem de valoros. De-a lungul vieții sale a făcut descoperiri importante și a dat o lecție tuturor.

Iată cele mai interesante curiozități despre Albert Einstein

1. Acesta a scris prima sa lucrare științifică la vârsta de 16 ani, notează Live Science. Ea avea titlul „Despre investigarea stării eterului într-un câmp magnetic”.

2. Albert Einstein a fost un pacifist, la doar 16 ani el părăsind Germania pentru a scăpa de serviciul militar obligatoriu.

3. Unul dintre prietenii săi cei mai buni a fost Charlie Chaplin. La un moment dat, când se aflau la premiera unui film, Chaplin i-a spus geniului următoarea concluzie: „Oamenii mă aplaudă pentru că toți mă înțeleg, iar pe tine te aplaudă pentru că nimeni nu te înțelege”.

Imagine reprezentativă pentru Albert Einstein. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

4. Acesta considera că imaginația, intuiția și inspirația sunt mai puternice decât cunoștințele. Unii se mirau când auzeau asemenea lucruri, însă Einstein avea să demonstreze mai apoi că într-adevăr el aplică asta în viața de zi cu zi. „Imaginația este totul. Este previzualizarea atracțiilor viitoare ale vieții”, a spus el, conform Hack Spirit.

5. El iubea timpul petrecut în natură, acolo găsind răspunsuri la mai multe întrebări. Tot în natură îi veneau și diverse idei.

6. Lui Einstein i s-a propus în anul 1952 să fie președintele Israelului, conform American Museum of Natural History. El a refuzat, deoarece starea lui de sănătate nu-i mai permitea să se ocupe de treburi atât de importante.

7. Poate părea ciudat, însă fizicianul nu purta șosete, mai informează American Nuclear Society.

8. El a inventat congelatorul. Dispozitivul folosea butanul clocotit pentru a extrage energie dintr-un compartiment, reducând temperatura din interior.

9. Nu toți profesorii au avut încrede în el. De exemplu, Hermann Minkowski l-a numit pe Einstein un „leneș” cu o educație „nu foarte solidă”, relatează Big Think. Mai târziu, el i-a demonstrat contrariul.

10. În anul 1955, o parte din creierul lui Einstein a fost disecat de patologul Thomas Harvey în scop științific.