Iată care este insula unde pot veni doar 400 de vizitatori! Lord Howe este situată la 372 mile de coasta de est a Australiei continentale și este pur și simplu fermecătoare. De altfel, aceasta este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1982.

Ce se știe despre insula unde pot veni doar 400 de vizitatori?

Din cauza unicității locului s-a luat această decizie drastică cu zeci de ani în urmă, notează CNN. Spre exemplu, în anul 2025, în luna noiembrie, prețul unui bilet din București în Sydney costă în jur de 1000-1300 de euro, doritorii având 2 escale.

De altfel, cazarea începe de la 200 USD pentru 2 persoane.Peste 85% din insulă este acoperită de pădure, în timp ceaproximativ 70% se află într-o rezervație permanentă, potrivit Lord Howe Environmental Tours.

Printre motivele la care s-a mai ajuns la limitarea turismului se află albirea coralilor.„Acele familii care au fost aici pentru acele 5, 6, 7 generații au recunoscut întotdeauna cât de special este stilul lor de viață aici. Există acel sentiment puternic generațional de a-și proteja insula”, a spus Ian Hutton, naturalist și fotograf, pentru NY Post.

Ce activități poți face în destinația specială?

Printre activitățile pe care le puteți face aici se numără desigur snorkelingul, pescuitul, surfingul, kayakingul, dar și plimbările cu bicicleta, care vă va permite să exporați și mai bine insula.Golful este o altă activitate interesantă, dacă vă pasionează acest sport. O plimbare pe Seven Peaks vă va lăsa fără cuvinte, priveliștea fiind una încântătoare, conform australia.com.

Imagine reprezentativă pentru Insula Lord Howe. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

La fel și o drumeție pe Mt Gower, cel mai mare munte al insulei te va bucura.Foarte mulți își doresc să ajungă în acest loc pentru a vedea cele peste130 de specii de păsări. Unele dintre ele au un colorit aparte. Și Port Stephens, Byron Bay, Sydney și insula Norfolk trebuie să le vedeți măcar o singură dată în viață.