Foarte multe femei se confruntă cu apariția firelor albe, iar multe dintre ele sunt complexate de acest lucru. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată cum să previi apariția firelor albe cu câteva alimente pe care le ai în bucătăria ta.

Cum să previi apariția firelor albe?

Există câteva remedii naturale care te pot ajuta să scapi de încărunțirea prematură. Le poți prepara chiar la tine acasă, cu doar câteva ingrediente.

Rozmarin, salvie şi ceai verde

Tot ce ai nevoie pentru acest remediu este un litru de apă, o lingură de rozmarin mărunțit, o lingură sau un plic de salvie și un plic de ceai verde. După ce ai pregătit toate ingredientele, fierbi apa. Când începe să fiarbă, adaugi plantele. Le ții pe foc timp de cinci minute, apoi dai deoparte.

Strecori amestecul și-l păstrezi într-un borcan de sticlă. Îl lași 24 de ore în borcanul bine închis, apoi este gata de aplicare pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. După aplicare, pui o cască de duș și lași o oră. După acest timp, îți speli părul ca de obicei. Ca acest truc să funcționeze, este indicat să repeți procedura timp de trei zile consecutive.

par alb, remedii, trucuri
Păr încărunțit                                                                                                                     Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cacao cu ulei de cocos

– 50 g cacao

– 120 g iaurt

– 1 lingură ulei de cocos

– 1 lingură miere

Combini toate ingredientele, apoi aplici amestecul pe păr. Acoperi părul pentru o oră. La final, speli părul ca de obicei.

Ceai negru

– 2 linguri de ceai negru

– 1 lingură sare

– 1 cană apă

Pui toate ingredientele la fiert, pentru cinci minute. După răcire, strecori și aplici pe părul spălat, în etapa de limpezire. Repetă procedura cel puțin o dată pe săptămână pentru a obține rezultate.

Toate aceste remedii sunt perfecte pentru femeile care au fire de păr albe. Pentru femeile cu părul brunet este foarte bună și coaja de nucă. Aceasta are efecte miraculoase, având în vedere că părul are o culoare închisă. Tu ce mai aștepți? Acum este momentul perfect să încerci aceste trucuri.