Acum poți obține un păr strălucitor la tine acasă! În acest articol vor fi prezentate mai multe trucuri, astfel încât podoaba ta capilară să-și recapete strălucirea. Poate nici măcar nu te-ai fi gândit că poți să-ți faci singur niște măști din produse naturale, care să coste mai puțin decât te așteptai.

Cum se îți prepari masca la tine acasă?

Dacă părul tău a ajuns să fie lipsit de vitalitate, trebuie să amesteci 2 linguri de ulei de ricin, cu 2 linguri de coniac sau vodcă și cu un ou bătut. După ce ați obținut acest amestec, trebuie să masați bine pe scalp, dar și pe lungimi. După ce veți sta aproximativ 30 de minute cu masca pregătită, trebuie să clătiți părul cu apă rece, potrivit doc.ro.

De asemenea, dacă vă doriți ca părul să crească mai repede, trebuie să amestecați o ceașcă de iaurt cu o lingură de oțet de mere și o lingură de miere. Părul va trebui clătit după aproximativ 15 minute, iar apoi spălat normal, cu produsele folosite în mod obișnuit.

Și utilizarea uleiului din nucă de cocos va face minuni pentru părul tău. Banana este la fel extrem de hidratantă, mai ales dacă este folosită în combinație cu un ulei, cum ar fi cel de măsline.

„Uleiul de nucă de cocos este o sursă naturală de frumusețe și funcționează cel mai bine pentru a înmuia și îmblânzi părul uscat și gros”, a spus un expert pentru byrdie.com.

masca de par acasa
Mască de păr, pentru rezultate ca la salon. Sursă: Fotografie generată de AI

Pentru vârfuri despicate, un ingredient cheie este avocado, care îl va hrăni și-l va face să arate mai sănătos. El poate fi combinat cu uleiul de măsline, astfel încât să obțineți o mască. Poate că nu ați folosi în mod normal oțetul de mere în păr. El este ideal pentru părul încurcat sau vopsit.

„Poate fi un excelent descurcător pentru părul lung și fin. Poate ajuta la închiderea cuticulei părului tratat cu vopsea, reducând astfel decolorarea”, a spus un specialist pentru sursa citată mai sus.

Uleiul de argan și jojoba îți vor face părul hidratat

Apa de la orezul fiert sau cea de rozmarin mai pot si folosite pe păr. Acestea au beneficii multiple și s-ar putea să vă ajute și cu creșterea mai rapidă. Mierea în combinație cu uleiul de măsline mai pot da un rezultat excelent, dar și aloe vera. Ea este suculentă și bogată în vitamine hrănitoare, scrie soultree.in. Nu în ultimul rând, apa distilată mai poate fi folosită în crearea măștilor, dar și scorțișoara. Aceasta din urmă stimulează circulația sângelui.

Maioneza mai poate fi folosită atunci când ne dorim un păr mai hidratat, fie uleiul de argan. Pentru o mască ideală trebuie să folosiți 1 lingură de ulei de argan, 1 lingură de ulei de cocos organic și 1 lingură de ulei de jojoba, conform Sugar Beauty. Nici mierea de manuka nu ar trebui evitată, ea având proprietăți diverse.

Dacă vă doriți să aveți un păr sănătos nu uitați să folosiți apă călduță atunci când vă spălați, să renunțați la uscător, dar și să tamponați părul ud.