Iată cele mai bune idei despre cum scăpăm de părul animalelor de companie din casă! De multe ori facem eforturi considerabile, astfel încât casa să fie mereu curată, mai ales în perioada în care patrupezii încep să năpârlească.
Câteodată, parcă nici mirosul neplăcut nu mai iese din încăperi.
Cum scăpăm de părul animalelor de companie?
Poate fi extrem de costisitor să faci mereu curățenie după blănoși, însă nu imposibil. De exemplu, un medic veterinar a venit cu sfaturi ingenioase. Mai precis, Nick Horniman a explicat că îngrijirea regulată este esențială pentru a controla părul nedorit, așadar perierea regulată v-ar putea scăpa de un stres.
„Periați-vă zilnic animalul de companie pentru a reduce pierderea părului, în special în timpul anotimpurilor de vârf. Acest lucru nu numai că reduce la minimum cantitatea de blană din casa dumneavoastră, dar stimulează și o blană și o piele mai sănătoasă pentru animalul dumneavoastră de companie”, a spus acesta, conform Independent.
De asemenea, un alt sfat ar fi achiziționarea unor instrumente de toaletare de calitate, deoarece acestea fac ca tot acest proces să fie mai simplu și mai eficient.
Și un aspirator mai performant v-ar putea ajuta cu părul animalelor de companie. Puteți lua în calcul și achiziționarea unui robot care să se plimbe mereu prin casă. În acest mod, totul va fi mereu curat. Dacă părul ajunge și pe hainele dvs, rolele acelea cu lipici pot fi de mare ajutor, mai ales atunci când sunteți pe grabă.
Husele pentru canapele și scaune sunt și ele de folos. Chiar și în mașină pot fi aplicate, deoarece la final sunt scoase cu ușurință și vă scapă de curățenie, potrivit Home Made Simple. Un alt truc este folosirea unui balon pentru a freca tapițeria, astfel încât părul nedorit să se ridice, fie folosirea unui burete umed.
Un umidificator în încăperi ar ajuta la prevenirea părului animalelor.
Ce trebuie să faceți pentru a combate mirosul neplăcut?
În primul rând trebuie să faceți baie des patrupezilor, însă nu mai mult de o dată pe săptămână. Acest lucru s-ar putea să-i afecteze pielea. Și șamponul cu care vă spălați câinii sau pisicile este foarte important. El trebuie să fie de bună calitate, adaptat la tipul de blană, dar și la problema căderii părului. Mirosurile neplăcute pot apărea și de la jucării, fie de la prosoapele cu care ei sunt șterși.
Totodată, bolurile din care mănâncă sau beau apă trebuie și ele să fie mereu igienizate după fiecare folosire.
„Jucăriile din plastic și din cauciuc pot fi spălate de obicei cu apă caldă și săpun, în timp ce jucăriile din material textil pot fi puse în mașina de spălat”, a explicat Axel Lagercrantz, pentru Independent.
Dacă simțiți că mirosurile neplăcute persistă încercați să folosiți mai mult balsam de rufe. Pentru a preveni mirosurile trebuie să le ștergeți zilnic lăbuțele animalelor de companie.
Alt sfat este folosirea bicarbonatului de sodiu care previne rapid mirosurile. El poate fi folosit atât pe carpete, covoare, cât și pe haine și prosoape.