Dacă și tu ești fan șnițele, atunci acest articol este pentru tine. Acesta este unul dintre cele mai îndrăgite preparate în rândul românilor. Atunci când îl prepari, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante care te vor ajuta să ai un preparat perfect. Iată care este ingredientul pe care neapărat trebuie să îl pui în făină atunci când faci șnițele, pentru un plus de savoare.

Ingredientul pe care neapărat trebuie să îl pui în făină atunci când faci șnițele

Rețeta de șnițele este una destul de simplă și care nu implică foarte multe ingrediente. Majoritatea gospodinelor îl prepara cam la fel, doar cu pui, ou, făină și pesmet. Acestea ies mereu delicioase și fragede.

Ei bine, cu toate acestea, există un mic secret care le va da un plus de savoare. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în făină praf de usturoi  sau praf de ceapă, iar gustul șnițelelor se va schimba radical. Acestea vor fi mult mai gustoase.

Alte gospodine adaugă tot felul de condimente în făină cum ar fi paprika, cimbru, oregano, busuioc, chimion, boia de ardei sau curry. Acum, depinde foarte mult și de gustul și preferințele fiecăruia.

Un alt ingredient tot mai întâlnit în crusta șnițelelor este parmezanul. Acesta, adăugat în cantități moderate oferă șnițelului un gust de-a dreptul special.

snitel, reteta, ingrediente
Șnițel                                                                                                                                   Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum să faci cele mai bune șnițele?

Cum spuneam anterior, rețeta de șnițele este ușoară, însă ai nevoie de câteva trucuri pentru a le face așa cum trebuie. În primă fază, trebuie să alegi carnea potrivită și să o tai. După ce o tai, bate-o cu ciocanul de șnițele până ajunge la grosimea perfectă pentru tine. Un pas opțional este să marinezi carnea. Tot ce trebuie să faci este să adaugi iaurt și condimente peste carne și să o lași câteva ore la frigider. În acest fel, aceasta va deveni mai fragedă.

După ce ai terminat cu toate acestea, tot ce îți rămâne de făcut este să treci carnea prin făină, ou și eventual pesmet și să o pui la prăjit până se rumenește perfect. Vei obține cele mai delicioase șnițele, iar cei dragi vor rămâne de-a dreptul surprinși de preparatul tău.