Tu știi de ce te furnică limba după ce ai mâncat ananas? Experții vin cu explicația clară, deoarece această senzație apare inclusiv și după ce ai testat și alte fruncte exotice.

De ce te furnică limba după ce ai mâncat ananas?

SF Microscopy a distribuit un videoclip TikTok pentru a afla cu toții motivul, asta după ce a studiat mai multe mostre din fructe.

„Pentru că suntem înjunghiați de mii de ace minuscule numite rafide. Aceste cristale de oxalat de calciu fac găuri în membranele tale celulare, provocând iritații!”, a spus vocea.

Așadar, rafide, așa cum e denumirea acelor conțin cristale insolubile, care sunt făcute din oxalat de calciu, după cum a explicat explică Universitatea McGill, notează Lad Bible. Despre rafide experții spun că ajută la reglarea calciului, detoxifiere, însă ar avea și un rol apărător, scrie McGill.

Imagine reprezentativă pentru un ananas. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Unii spun însă că înțepăturile sunt provocate de ananas deoarece conține bromelină, un amestec de enzime proteolitice, dar este și un fruct acid, motiv pentru care crează iritații.

„Când mâncați ananas, concentrația de bromelaină este de aproximativ 500 micrograme pe mililitru. Deci concentrația nu este foarte mare”, a explicat un farmacist, potrivit Live Science.

Care sunt beneficiile ananasului?

Acest fruct este extrem de benefic pentru organism, deoarece conține vitamina C, K, zinc, mangan și enzime. Consumul lui ajută foarte mult în combaterea stresului oxidativ, însă ajută și foarte mult la digestie. Ananasul este, de asemenea, o sursă bună de fibre, informează Healthline.

Mai mult, studiile realizate de-a lungul timpului au aratat că ananasul și compușii săi, inclusiv bromelaina, pot reduce riscul de cancer. Și sportivii sunt sfătuiți să consume foarte mult ananas, mai ales după ce au făcut un efort foarte mare, deoarece recuperarea lor va fi foarte rapidă. Totodată, vânătăile și durerile de cap devin de domeniul trecutului odată cu consumul fructului.