Turiștii sunt ușor de recunoscut atunci când merg într-o altă țară, astfel că sunt întâlnite din ce în ce mai multe escrocherii. Localnicii profită de naivitatea oamenilor și îi trag pe sfoară. Iată cum poți fi păcălit în vacanță! Ține cont de aceste lucruri și ai grijă să le eviți.

Cum poți fi păcălit în vacanță?

Atunci când mergi în concediu trebuie să ai grijă să nu cazi pradă escrocilor. Aceștia sunt din ce în ce mai întâlniți, mai ales în străinătate. Specialiștii din domeniul turistic au dezvăluit, public, care sunt modalitățile la care aceștia recurg pentru a păcăli cât mai mulți oameni.

  • Taxiul

Când ajungi într-o țară străină, primul impuls este să iei un taxi până la locul unde vei fi cazat. Ei bine, acest lucru este total greșit. Șoferii profită de faptul că vii din altă țară și obișnuiesc să meargă pe rute ocolitoare, mai lungi, iar la final îți vor cere dublu de cât ar fi trebuit să coste, în mod normal, cursa.

  • Localnicii prietenoși

Turiștii sunt sfătuiți să fie foarte atenți la persoanele care încearcă să pară prietenoase. Aceștia, de cele mai multe ori cer ajutorul sau sunt interesați de planurile de concediu. Cel mai bine ar fi să nu le acordați importanță și să vă vedeți, în continuare, de drum.

turisti, vacanta, escroci
Turiști Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Brățări gratuite

Această metodă este adesea întâlnită în străinătate. Cum se procedează? O persoană amabilă vine și îți oferă o brățară despre care se spune că este gratuită. Aceasta îți va pune brățara pe mână, iar apoi te va obliga să îi dai bani. Escrocii care se ocupă de așa ceva ajung să fie, de cele mai multe ori, agresivi dacă nu scoți bani din buzunar.

  • Lipsa prețurilor în meniu

Foarte multe escrocherii se întâmplă și la restaurante. Pe multe meniuri nu sunt afișate prețurile, iar la final nota va fi una colosală. Evitați aceste locuri dacă nu vă doriți să cheltuiți sume uriașe fără motiv.