Mai mulți oameni, dar și cercetători au fost uluiți când au văzut o fotografie cu ”Bigfoot pe Marte”! Desigur, asta le-a înrădăcinat și mai mult ideea cum că extratereștrii sunt reali. Nu este de altfel nici singurul moment în care au fost văzute tot felul de ciudățenii pe Planeta Roșie, lucruri care au fost mai apoi dezbătute de specialiști. Ești curios să afli povestea din spatele acestei imagini controversate?

Ce spun experții despre poza cu ”Bigfoot pe Marte”?

Mai precis, imaginea a fost făcută de NASA Mars Exploration Rover Spirit la sfârșitul anului 2007, potrivit Lad Bible. Acolo apare și o siluetă, chiar asemănătoare uriașului Bigfoot. Imediat captura a fost distribuită masiv în mediul online de un blogger japonez. De altfel, atunci compania de radiodifuziune a primit o grămadă de e-mailuri în care cu toții spuneau că există într-adevăr viață pe Marte, aceasta fiind una dintre dovezi.

Imagine reprezentativă pentru ”Bigfoot de pe Marte”. „Sursă: Lad Bible”

Ulterior specialiștii au spus că e doar o simplă piatră. Mai mult, unii au explicat că e vorba despre o iluzie optică,  pareidolie, adică înclinația umană de a vedea modele în forme aleatorii, scrie The Planetary Society. Așadar, mintea poate juca de multe ori feste, de aceea mulți văd tot felul de chipuri și lucruri neobișnuite, în care cred cu tărie că sunt reale. Nimeni nu poate contesta însă acest adevăr, deoarece versiunea Navcam a panoramei a fost capturată cu 3 zile mai devreme, obiectul aflându-se în aceeași poziție de fiecare dată.

Printre lucrurile care au mai fost surprinse pe Planeta Roșie, despre care în continuare se crede că ar fi locuită, se numără cărticica-rocă, care măsoară doar 2,5 centimetri, potrivit Live Science. În ianuarie 2023, camera Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) a NASA a capturat chipul unui urs, iar în 2022 a fost găsit un mic coral, asemănător cu o floare. Aceste forme au fost create de apa amestecată cu rocile antice.