În următorul articol vei vedea cum poți face gheață extrem de ușor, la tine acasă. Nici măcar nu ai nevoie de o tăviță specială pentru congelator. Trucul acesta a devenit deja viral pe internet, după ce o femeie l-a prezentat pe TikTok.

Cum poți face gheață rapid?

Ei bine, nu au nevoie decât de o pungă cu fermoar pentru sandvișuri. Trebuie să torni apă în ea, iar mai apoi să o bagi la congelator. Când apa a înghețat, poți să o scoți și să pui un prosop pentru ea, înainte de a o sparge în bucăți, notează Mirror.

De asemenea, puteți utiliza punguțele speciale pentru cuburi.

Cum poți obține o gheață de calitate

Totodată, important este și cum puneți apa de înghețat. De exemplu, este mai bine să utilizați apă slab mineralizată. Mai mult, ați putea înainte de a turna apa în tăvițe sau pungi să o fierbeți, astfel încât cuburile să nu se mai topească atât de repede din cauza bulelor de aer, potrivit Koala.

Imagine reprezentativă pentru o persoană care ia cuburi de gheață din congelator. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Dacă vă doriți să obțineți niște cuburi de gheață mai speciale, puteți să le faceți din cafea bine răcită. Ele sunt ideale dacă le puneți în lapte, diverse cocktailuri sau alte băuturi. Pe lângă gustul divin, băutura va fi una mai răcoritoare.

Același lucru merge făcut și cu sucuri de fructe, sau cu ceai. Ele mai pot fi făcute și cu diverse fructe. Trebuie doar să le puneți în forme, iar mai apoi să adăugați apă peste. Ea poate fi înlocuită și cu suc de citrice, conform wikihow.com. Menta poate oferi și ea o savoare aparte băuturilor.

Astfel încât gheața să fie perfectă, trebuie să o lăsați cel puțin 24 de ore la congelator. Dacă sunteți mai comozi, puteți să achiziționați o mașină de făcut gheață. Mai noi au apărut și tăvițe cu spații în formă de sferă, rezultatul final unul spectaculos.