Vezi ce trucuri pentru îndepărtarea murdăriei de pe canapele sunt cele mai eficiente! Uneori se întâmplă mici accidente, iar saltelele de la canapele sunt pătate cu fel și fel de preparate. Deși poate ați încercat tot felul de produse de curățenie, ele nu mai arată ca noi.

Așadar, acest articol îți va fi de mare ajutor!

5 trucuri pentru îndepărtarea murdăriei din saltele

Poate apărea banal, însă aceste ingrediente chiar te vor salva. Iată lista mai jos.

1. Spumă de ras – Acest truc a făcut trucul internetului, multe gospodine încercându-l. Tot ce trebuie să faceți este să o întindeți pe toată suprafața pătată și să o lăsați acolo pentru aproximativ o oră, notează Mirror. În cele din urmă, luați produsul cu o cârpă umedă și lăsați să se usuce.

„Pare o nebunie, dar chiar funcționează! Iată de ce. Crema de ras conține: surfactanți și e utilă pentru emulsificare care elimină uleiurile. Încercați-l acum! Salteaua dvs. vă va mulțumi!”, a explicat Leanne, conform sursei menționate mai sus.

2. Preparați o soluție din apă rece și peroxid de hidrogen. Apoi, frecați petele cu ceea ce ați obținut, până când murdăria este eliminată. Apa ar trebui să fie rece, potrivit Home Made Simple.

3. Bicarbonatul de sodiu – acesta ar putea face minuni odată ajuns pe canapea. Și el va trebui lăsat ceva timp acolo, iar mai apoi poate fi aspirat. Acesta va vă ajuta să scăpați și de mirosurile neplăcute.

Imagine reprezentativă pentru o tânără care face curățenie. „Sursă: Fotografie generată de AI”

4. Utilizați o soluție formată din ½ cană de oțet alb + ½ cană de apă. Nu trebuie să vă apucați să frecați cu cârpa sau buretele, ci doar să lăsați totul să acționeze și să se usuce treptat.

5. Detergent de vase – Dacă alegeți să utilizați acest produs, nu cumpărați unul colorat, ci transparent, astfel încât să nu pătați salteaua.

De asemenea, puteți folosi și soluții speciale pentru canapele, sau un aparat cu aburi pentru îmbrăcăminte, în așa fel încât murdăria să iasă la suprafață.