Crăciunul este plin de tradiții care mai de care mai aparte. Printre aceste se numără și așteptarea lui Moș Crăciun cu fursecuri și un pahar de lapte cald. Iată cum puteți face cele mai bune fursecuri fără zahăr pentru Moș Crăciun, alături de cei mici! Rețeta este extrem de ușoară, iar rezultatul este unul spectaculos.
Fursecuri fără zahăr pentru Moș Crăciun
Una dintre marile plăceri ale copiilor, pe lângă cadouri, este să lase pregătite lângă brad fursecurile pentru Moș Crăciun. Iar dacă a doua zi găsesc farfuria goală, este clar că Moșul a trecut pe acolo și a fost fericit de surpriza lor.
Ingrediente: 200 g măr răzuit, 80 ml ulei de măsline, 60 ml sirop de arțar, 50 g nucă mărunțită, 70 g ovăz mărunțit în blender, 5 g praf de copt, 190 g faină, 1 linguriță de scorțișoară.
Modul de preparare
Amestecăm mărul răzuit cu uleiul și siropul de arțar. Punem peste ele ingredientele uscate și amestecăm până obținem o compoziție omogenă. Nu vă speriați dacă aluatul este puțin lipicios și nu adăugați făină extra. Modelam fursecurile și ornăm cu fructe. Coacem fursecurile la 180 de grade pentru 20 de minute.
De unde a pornit acest obicei?
Se pare că tradiția de a pregăti un pahar de lapte și fursecuri pentru Moș Crăciun a început în America în anii 1930, în timpul Marii crize economice. Părinții încercau astfel să-și învețe copiii că e important să împarți cu ceilalți și să-ți arăți recunoștința pentru a te număra printre norocoșii care au primit cadouri.
De-a lungul anilor, mai multe țări au adaptat obiceiul și au venit cu propriile variante. Copiii britanici și australieni pregătesc plăcinte, în timp ce suedezii îi lasă Moșului porridge. În Irlanda s-ar putea să îl aștepte și o bere Guiness! În Franța, copii pregătesc pentru Père Noël un pahar de vin și își umplu pantofii cu fân, morcovi și alte „tratații” pentru măgărușul lui. În schimb în Germania nu-i lasă nimic, dar fac scrisori pentru Christkind, un fel de spirit al Crăciunului care este responsabil de aducerea cadourilor de Crăciun.