Mai sunt doar câteva zile până la Paște, astfel că toate gospodinele se pregătesc intens de sărbătoare. Iată cum poți prepara friptură de miel la cuptor cu vin și usturoi verde!
Rețetă de friptură de miel la cuptor
Printre preparatele tradiționale pentru masa de Paște se numără și friptura de miel la cuptor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru un gust desăvârșit și cum se prepară!
INGRDEIENTE
- 2 kilograme de pulpă sau spată de miel,
- două legături usturoi verde,
- 300 de mililitri de vin alb sec sau demisec,
- Ulei de măsline extravirgin,
- O crenguță de rozmarin proaspăt,
- Cimbru proaspăt după gust,
- Sare după gust,
- piper negru măcinat după gust.
Citește și: Drob de miel pentru masa de Paște. Descoperă cea mai gustoasă rețetă pe care trebuie să o încerci
MOD DE PREPARARE
Se spală bine carnea de miel sub jet de apă rece și se usucă folosind șervețele de hârtie. Se îndepărtează excesul de grăsime, dacă este cazul.
Într-un bol se amestecă usturoiul tocat, rozmarinul și cimbrul mărunțit, împreună cu uleiul de măsline, sare și piper. Masează bine bucata de miel cu această marinadă aromată, asigurându-te că acoperi toată suprafața.

Acoperă carnea cu folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau chiar peste noapte, pentru un gust desăvârșit.
Preîncălzește cuptorul la o temperatură de 160-170°C. Alege o tavă suficient de mare pentru a pune bucata de miel fără a fi înghesuită.
Toarnă vinul alb în tavă, în jurul mielului. Dacă dorești, poți adăuga și puțină apă sau supă de pui pentru a menține umiditatea și a obține un sos mai bogat.
Acoperă tava cu folie de aluminiu, sigilând bine marginile. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și las-o aproximativ 2-3 ore, în funcție de mărimea bucății de carne.
După acest interval, îndepărtează folia de aluminiu și înțeapă carnea cu o furculiță. Dacă nu este încă fragedă, mai lasă tava la cuptor pentru încă 20-30 de minute.
Când friptura este gata, poți mări temperatura la 200 de grade Celsius, pentru a se rumeni mai bine. La final, oprește focul și acoperă preparatul cu folie, pentru aproximativ 20 de minute, până la servire, pentru a te asigura că vei avea o friptură fragedă pe masa de Paște.