Festivalul „Tradiții de mucenici” reprezintă unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate în București, la început de primăvară. Iată ce surprize vor pregăti organizatorii în perioada 6 – 9 martie, pentru vizitatori!
Festivalul „Tradiții de mucenici” 2025
O nouă ediție a festivalului „Tradiții de mucenici” va fi organizată anul acesta în perioada 6 – 9 martie, în Alveola Kiseleff, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Piața Victoriei, București.
Potrivit organizatorilor, ediția din 2025 promite să fie cea mai spectaculoasă de până acum, cu show-uri culinare pline de creativitate, originalitate și recorduri impresionante.
Vizitatorii vor fi întâmpinați cu un ceaun uriaș de 1000 de litri de mucenici muntenești, un lanț de 1000 de mucenici moldovenești și vin. Mai mult decât atât, vedeta evenimentului va fi un mucenic gigant comestibil.
„Ce surprize v-am pregătit? Vom găti un ceaun uriaș de 1000 de litri de mucenici muntenești, scăldați în miere, nucă și lămâie din belșug. Apoi, ridicăm ștacheta cu cel mai mare lanț de mucenici moldovenești pufoși, unde ne propunem să așezăm nu mai puțin de 1000 de mucenici. Și ca să ducem spectacolul la un alt nivel, vă prezentăm mucenicul gigant în formă de om, o adevărată operă de artă…comestibilă!
Citește și: Când se fac mucenicii în 2025? Tradiții și superstiții românești din diverse regiuni
Iar pentru că tradiția spune că trebuie să cinstim cum se cuvine cei 40 de mucenici, vom turna 40 de păhărele cu vin, așa, de suflet și pentru voie bună.” au transmis organizatorii.
În cadrul festivalului vor avea loc momente culturale, ateliere de creație pentru copii, precum și demonstrații meșteșugărești.

Preparate tradiționale, la Festivalul „Tradiții de mucenici”
Comercianții din toate zonele țării vor pune la dispoziția vizitatorilor numeroase preparate tradiționale românești, cu ingrediente naturale, ca la mama acasă. Clienții se pot bucura de diferite rețete de mucenici copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenici fierți cu gusturi variate.
De asemenea, bucătarii vor găti următoarele preparate:
- tocănite la ceaun,
- fripturi, mititei,
- pastramă,
- cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau de vită cu oaie, cruzi, afumaţi sau picanți,
- frigărui colorate, costițe și ciolane.
Citește și: Mucenici Dubai. Rețeta care va face furori primăvara aceasta
La standurile special amenajate se vor găsi cozonaci şi plăcintepoale’n brâu, alivenci moldoveneşti, precum şi deserturi „moderne”: prăjituri cu fructe şi ciocolată, langoşi, cheesecakeuri, turtă dulce şi multe altele.