Festivalul Pescăresc de Buna Vestire are loc în zilele 21 – 25 martie 2025. Organizatorii au pregătit numeroase surprize pentru vizitatori, pentru a marca acest eveniment!

Festivalul Pescăresc de Buna Vestire

Festivalul Pescăresc de Buna Vestire este organizat anul acesta în Parcul Izvor din București. Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului va avea loc în perioada 21 – 25 martie și celebrează Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători din Postul Paștelui, numită popular Blagoveștenia.

Vizitatorii sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a gusta din preparate alese, cu pește și fructe de mare, puse la dispoziție de bucătari renumiți. Organizatorii au pregătit o serie de activități interactive, pentru cei care aleg să își petreacă timpul liber în Parcul Izvor.

Cea mai mare atracție a festivalului pescăresc din acest an va fi un ceaun imens, în care se va pregăti un borș de pește lipovenesc, folosind crap, somn, știucă, biban și caras, cu legume atent selecționate și condimente tradiționale. Mai mult decât atât, va fi amenajată Roata Scrumbiilor, înaltă de peste 2 metri, unde vor fi gătite la foc iute.

Citește și: Ce evenimente au loc în București în perioada 21-23 martie 2025? Ne așteaptă un weekend cu festivaluri, expoziții, concerte și alte activități

Gata de o petrecere culinară pescărească de proporții? Te invităm să descoperi un adevărat festin la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire, care va avea loc între 21 și 25 martie 2025, în Parcul Izvor din București!

Vei avea parte de recorduri culinare, show-uri spectaculoase, activități interactive pentru toate vârstele și, desigur, o varietate impresionantă de preparate pescărești pregătite de maeștri bucătari.” au transmis organizatorii pe Facebook.

Festivalul Pescăresc de Buna Vestire
Pește preparat la grătar. Imagine generată de IA/DALL-E

Zeci de preparate, gătite la fața locului

Târgul Pescăresc pune la dispoziția vizitatorilor numeroase preparate ingenioase, gătite pe loc, cu ingrediente proaspete. De la scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac și somn, până la somon, scoici și fructe de mare, fiecare preparat va fi o explozie de arome. Printre delicatesele festivalului se numără:

  • Saramura de crap, storceagul pescăresc,
  • Mititei și chifteluțe din pește.
  • Păstrăv și crap la proțap,
  • Sărmăluțe pescărești,
  • Crochete de hamsii și scoici,
  • Ciorbă de pește lipovenească,
  • Tocănițe de post, sarmale de post și alte bunătăți pentru cei care țin post.
  • Deserturi: cozonaci, plăcinte tradiționale, bubble waffles și multe altele.

Festivalul este deschis zilnic, în perioada 21 – 25 martie, între orele 9:00 – 22:00.