Piața muncii este într-o continuă evoluție, iar noile industrii par să fie din ce în ce mai căutate. Tinerii din ziua de astăzi caută să orienteze către meseriile cele mai bănoase. Iată care este domeniul de activitate unde se câștigă cei mai mulți bani!

Domeniul de activitate unde se câștigă cei mai mulți bani

Tinerii din zilele noastre îți doresc să aibă o meserie care să le aducă destui de mulți bani, dar care să nici nu presupună atât de multă muncă. În ultimii ani, domeniul care s-a dezvoltat foarte mult și promite ceea ce tinerii vor este domeniul de IT.

Bineînțeles, acest domeniu nu este pentru toată lumea. Chiar dacă este destul de bine plătit., cei care lucrează în IT au o răspundere destul de mare. Pe lângă asta, trebuie să fii și priceput. La niciun loc de muncă, nimeni nu va fi bine plătit dacă nu are performanțe.

La noi în țară, salariul unui IT-ist începe de la aproximativ 3.000 de lei și poate ajunge până la 12.000 de lei. Deja, din ce în ce mai mulți tineri se orientează pe facultăți din acest domeniu. Conform unui top realizat de paylab.ro, angajații din IT au cel mai mare salariu mediu net. Așa că, cine știe că se pricepe în acest domeniu și este și pasionat, poate să îți aleagă liniștit această meserie.

it, domeniu, meserie
Domeniul IT                                                                                                                       Sursă: fotografie generată de DALL-E

Alte meserii plătite bine

IT-ul nu este singurul domeniu care se plătește bine, însă pare să fie cel mai accesibil. Mai jos vă vom prezenta și alte domenii unde se câștigă destui de mulți bani. Țineți cont că aceste salarii sunt oferite persoanelor care au studii superioare și, unde este cazul, și experiență. Însă, mai trebuie să știți că există job-uri bine plătite și pentru cei care nu au reușit să facă o facultate. Trebuie doar să le căutați cu atenție.

Management și consultanță: 3.000-10.000 lei

Activități de editare: 3.100-6.200 lei

Finanțe și bănci: 1.500-7.000 lei

Petrol și gaze: 2.500-9.000 lei

Drept și legislație: 3.000-15.000 lei

Sănătate: 4.000-14.000 lei