Pastele se pregătesc relativ repede, însă în momentele în care nu mai poți de foame, orice minut contează. Ei bine, mai jos vă vom dezvălui cum putem pregăti pastele mai repede decât în mod obișnuit. Iată care este trucul ingenios care ne va ajuta să scutim foarte mult timp. Neapărat trebuie să îl încerci și tu!

Cum putem pregăti pastele mai repede?

Conform instrucțiunilor de pe ambalaj, pastele ar trebui să se fiarbă în doar câteva minute, însă, de cele mai multe ori, acest lucru nu se întâmplă. Câteva minute în plus sunt cruciale atunci când foamea este mare sau când suntem pe grabă. Ei bine, există un truc ingenios care ne poate ajuta să fim gata mai repede cu rețeta noastră de paste.

Acest truc ține de spălatul vaselor. Da, ați citit bine. Spălatul vaselor ne poate ocupa destul de mult timp și așa și prepararea oricărei rețete durează mai mult decât ne-am fi așteptat. Cum putem scăpa de aceste minute în plus? Ei bine, o variantă bună ar fi să pregătim pastele în bolul din care le vom mânca. Tot ce trebuie să facem este să punem pastele într-un bol, peste ele apă deja fiartă, iar mai apoi să le băgăm la microunde cu puțină sare. Acest lucru ne va face să le pregătim mult mai repede și să scăpăm și de vasele murdare.

paste, reteta, fierbere
Paste Sursă: fotografie generată de DALL-E

Nu este tocmai o variantă prea sănătoasă pentru că, cuptorul cu microunde nu este cea mai bună opțiune. Însă, atunci când ne grăbim este perfectă. După ce pastele s-au fiert, tot ce rămâne de făcut este să le amestecăm cu sosul preferat și, dacă mai este cazul, să le mai băgăm puțin la încălzit. Dacă până acum nu ai încercat această metodă, este momentul să o faci. Vei vedea că vei pregăti cele mai delicioase paste într-un timp record și nici nu vei avea vase de spălat după.