Atac armat în Georgia! Un adolescent în vârstă de 14 ani, Colt Gray a tras miercuri mai multe focuri de armă la liceul Apalachee din orașul Winder, ucigând doi profesori și doi elevi, potrivit anchetatorilor, scrie BBC. Încă de anul trecut, băiatul ar fi făcut mai multe amenințări pe rețelele de socializare, însă a negat totul.

Acum, alți 8 elevi și un profesor primesc îngrijiri medicale, în urma evenimentului nefericit.

Ce s-a întâmplat după acel atac armat în Georgia? Lumea e șocată

La scurt timp după atac, Colt a fost arestat în campus. Tatăl său a fost intervievat, iar acesta”a declarat că avea arme de vânătoare în casă, dar subiectul nu avea acces nesupravegheat la acestea”, potrivit FBI.

O colegă de clasă a tânărului a explicat că s-a așezat lângă ea la o oră de algebră, însă a plecat din clasă mai devreme, notează CNN. Lyela a mai relatat că cineva i-a spus profesorului prin difuzor să își verifice e-mailul, moment în care Gray a apărut în fața ușii clasei.

„Se pare că nu a plănuit prea bine acest lucru sau că nu era foarte puternică arma, deoarece nu a încercat să tragă în ușa noastră. Odată ce a văzut că nu poate intra în clasa noastră, s-a dus la următoarea”, a adăugat ea pentru sursa menționată mai sus.

Printre cei care au sfârșit crunt se numără Mason Schermerhorn, un elev de 14 ani care era autist și Christian Angulo, de aceeași vârstă, informează  USA Today. De asemenea, este vorba și despre 2 profesori, respectiv Richard Aspinwall, de 39 de ani, de matematică și antrenor secund al echipei de fotbal a școlii și de Christina Irimie.

Ce mesaj a transmis o româncă pentru o profesoară?

Cea din urmă era tot profesoară de matematică și se pare că cineva din România a postat pe pagina de Facebook un mesaj emoționant despre ea.

„O asemenea irosire fără sens de vieți omenești! Armele militare nu își au locul în societatea civilă. Părinții trebuie să fie puși sub acuzare atunci când dacă copiii lor au acces la arme militare. Punct. Fie ca toate viețile pierdute în zadar astăzi să fie pomenite și prețuite și să-și găsească odihna veșnică. Un omagiu special pentru CRISTINA IRIMIE a noastră, care a fost profesoară de matematică la acel liceu din Winder, Georgia”, a scris Ruxandra Tocitu în mediul online.

Imagine cu Christina Irimie. „Sursă: WSB-TV”

Acesta a fost al 23-lea atac armat de la o şcoală din SUA din 2024, potrivit unei baze de date realizate de revista Education Week, conform Antena 3 CNN.