Grădinițele și școlile au început de puțin timp, iar copiii s-au întors în colectivitate. Acest lucru vine la pachet cu foarte multe lucruri, dar și cu răceli. Din această cauză, cei mici au nevoie de un sprijin adecvat care să le ușureze tranziția și să îi mențină în locul potrivit. Iată cum poți întări sistemul imunitar al copilului tău!

Cum poți întări sistemul imunitar al copilului tău?

În perioada în care cei mici încep școala și grădinița, începe și virozele și răcelile. Toți părinții își doresc ca piticii lor să nu pățească nimic și să rămână în colectivitate, însă acest lucru este inevitabil de multe ori. Întărirea sistemului imunitar este crucială în această perioadă pentru că ea să poată face față cu brio la contactul cu alți copii. Iată ce metode sunt extrem de eficiente și benefice!

  • Alimentația

Alimentația este extrem de importantă în lupta cu sistemul imunitar. Din acest motiv, cei mici trebuie să consume multe legume și fructe care le oferă vitamine. Pe lângă asta, proteinele de calitate au și ele un rol esențial. În aceeași categorie intră și cerealele integrale, dar și probioticele.

  • Hidratarea

Apa, supele, dar și ceaiurile ajută la menținerea hidratării și ajută sistemul imunitar să prindă mai multă putere.

  • Somnul

În timpul somnului, organismul se regenerează și produce celule imune care luptă împotriva infecțiilor. Asigură-te că piticul tău doarme suficient și se odihnește.

sistem imunitar, copil, sfaturi1
Sistemul imunitar Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Mișcarea

Activitatea fizică este și ea un aliat de nădejde pentru întărirea sistemului imunitar. Jocurile în aer liber stimulează circulația sângelui și întăresc imunitatea. De asemenea, și un sport practicat frecvent are același efect, pe lângă beneficiile legate de socializare și disciplină. Astfel, dacă aveți ocazia să va înscrieți copilul la un sport, o puteți face fără să stați pe gânduri.

  • Suplimentele alimentare

Suplimentele sunt tot mai des întâlnite în alimentația celor mici. Este important să știți că acestea trebuie administrate cu prudență. Pe lângă asta, înainte de orice ar trebuie să consultați un medic și să nu le administrați decât dacă primiți acordul acestuia.