Ești curios să afli cum arată voalul realizat din peste 20.000 de aripi de albine? Într-adevăr accesoriul este o adevărată piesă vestimentară, la care s-a lucrat ore întregi. Cea care a stat în spatele acestui concept inedit este Luci Jockel, un artist bijutier care și-a obținut masteratul la Rhode Island School of Design în anul 2016.

Ea stă în Baltimore, iar de-a lungul timpului lucrările ei unice au primit premii importante. Printre ele se află și American Craft Council Emerging Voices Award, conform site-ului ei oficial. Tehnica pe care ea o utilizează vizează integrarea unor rămășite din diferite insecte sau animale, mesajul fiind unul într-adevăr puternic.

Cum ți se pare voalul realizat din peste 20.000 de aripi de albine?

Cu siguranță procesul în realizarea voalului a fost unul foarte dificil, având în vedere fragilitatea aripilor. Acestea provin de la albine deja decedate, potrivit Unica. La acesta s-a lucrat peste 300 de ore, fiind astfel cel mai fragil accesoriu din lume.

„Fabricat din aripi de albine din surse etice – Un voal de doliu numit Voalul Auriu, pentru a reprezenta fragilitatea vieții și impactul nostru asupra ecosistemului. Peste 20.000 de aripi și 300 de ore au fost puse în această piesă”, a scris artista pe TikTok.

Tot Luci Jockel a mărturisit și care este semnificația din spatele voalului. Mai precis ea spune că acesta se află între două lumi, lumină și întuneric, viață și moarte, respectiv între individ și uniune. Totodată, el este purtat în ceremoniile de tranziție și este de fapt o țesătură a durerii și a sărbătorii, a scris aceasta pe contul de Instagram.

Imagine reprezentativă pentru voalul făcut din aripi de albine. „Sursă: Captură TikTok – Luci Jockel”

Tot pe această rețea își publică creațiile, primind numeroase aprecieri și comentarii. Spre exemplu, din aripile albinelor ea a mai creat un guler, dar și diverse coliere. Alte materiale din care artista mai face fel și fel de accesorii sunt os, piatră, dar și metal. Încă din copilărie a dezvoltat această pasiune pentru antichități, iar mai târziu a valorifica-o în piese demne de apreciat.

”Faptul că părinții mei sunt comercianți de antichități a avut un impact profund asupra interesului meu pentru memoria conținută de materiale și obiecte. Ei au fost și sunt mereu la vânătoare de comori, a căror valoare este determinată de propriul lor sistem”, a povestit ea pentru nycjewelryweek.com.