Mulți nu știu, însă destinația de lux a bogaților, insulele Maldive nu au fost de la bun început atât de dezvoltate. Sălbăticia era cuvântul care ar putea să le descrie cel mai bine. Într-adevăr, apa turcoaz, apusurile și răsăriturile erau la fel de încântătoare.

Cum a ajuns să se dezvolte destinația de lux a bogaților

Primii care au ajuns în insulele Maldive au fost fotografi și jurnaliști din Italia, mai precis în anul 1972, potrivit BBC. Ei s-au simțit minunat acolo, de aceea au promis că vor face cunoscut acest paradis,

Așa că nu a mai durat mult și pe data de 3 octombrie 1972, s-a deschis prima stațiune hotelieră numită Kurumba. De asemenea, primele locuri de cazare pentru oaspeți au fost făcute din coral și calcar, notează CNN. Cu procurarea mâncării se descurcau mai greu, deoarece totul pe insule trebuia adus cu vaporul, ceea ce putea dura luni întregi. Tot ceea ce mâncau era cocos sau pește din ocean.

„Pe atunci nu aveam nimic în Maldive, nimic. Nici bănci, nici aeroport, nici telefoane, doar radioamator sau contact în cod Morse cu Colombo. Chiar și experții UNDP au spus că turismul nu va avea succes niciodată, deoarece nu existau facilități, nici infrastructură”, a spus Mohamed Umar Maniku, președintele Universal Enterprises, pentru kurumba.com.

Imagine reprezentativă pentru Insulele Maldive. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Totodată, accesul se făcea doar cu bărci mici. Abia mai târziu a fost construit un debarcader din trunchiuri de nucă de cocos, pe post de piloni. De aici și până la a crea o adevărată industrie nu a fost decât un pas. Turiștii au rămas uluiți de aceste locuri superbe, așadar oamenii au continuat să vină și să se bucure de insule.

Astăzi, Maldive are peste 1.200 de insule idilice. Din păcate, insulele sunt amenințate de schimbările climatice și de creșterea nivelului mărilor. Însă, cu toate astea, specialiștii fac tot ce le stă în putință pentru a le salva. Spre exemplu, până în anul 2030, aceștia pentru a alimenta în proporție de 50 % cu energie solară insulele și de a proteja reciful.

Și viața marină este protejată în Maldive. Într-un resort, țestoasele rănite sunt îngrijite, iar mai apoi eliberate în natură. Nu în ultimul rând, turiștii nu au voie să atingă peștii, rechinii sau pisicile de mare.