Hotelul de gheață de la Bâlea Lac atrage anual sute de turiști care rămân de-a dreptul impresionanți de frumusețea lui. Acesta este construit anul, în perioada cu temperaturi mai scăzute. Anul trecut, autoritățile au menționat că hotelul va funcționa cu doar patru din cele 20 de camere de care dispune. Iată care este motivul!

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Hotelul de la Bâlea Lac este o aventură pentru cei care sunt pasionați de adrenalină. Nu oricine poate reuși să doarmă aici, având în vedere că este extrem de frig. Prețurile la acest hotel încep de la 100 de euro pe noapte per persoană.

Anul trecut, din cauza temperaturilor ridicate, construcția hotelului a fost oprită. Din cele 20 de camere pe care le avea până acum, anul trecut hotelul de gheață a avut disponibile doar 4 camere. A fost al 17-lea an consecutiv când hotelul a avut porțile deschise pentru turiștii români, dar și pentru cei de peste hotare. Iată ce au dezvăluit câteva persoane care au auzit de existența lui și care l-au și văzut, mai de la distanță.

balea, lac
Hotel de gheață                                                                                                             Sursă: fotografie generată de DALL-E

„E ceva ce nu am văzut până acum. E o idee foarte ok, e un experiment pe care nu l-am mai făcut până acum.”

„Locul este foarte frumos. Totul este frumos, dar nu se poate dormi aici pentru că este frig.”

„Dacă aș putea să experimentez pentru o noapte… adrenalină am, că am fost motociclist, am sărit cu parașuta.”, au fost declarațiile vizitatorilor, conform digi24.ro.

Sejurul la hotelul de gheață include și o cină aparte. Este vorba de o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață. Pe lângă asta, mai sunt disponibile și activități precum  plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș.

Hotelul de gheață, în topul mondial al atracțiilor turistice de iarnă

Revista britanică The Standard a întocmit un clasament al atracțiilor turistice de iarnă. În acesta, a inclus și Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac. Jurnaliștii britanici îl descriu ca fiind piesa centrală a unui pachet turistic.