Ciocolata Dubai este unul dintre cele mai virale deserturi. Tot mai multe persoane au încercat să reproducă acest preparat acasă, însă nicio rețetă nu iese ca cea originală. Ei bine, secretul stă într-un ingredient banal. Iată cum să faci cea mai bună cremă de fistic pentru ciocolata Dubai și ce ingredient nu trebuie să lipsească din ea!
Cremă de fistic pentru ciocolata Dubai
Fisticul este ingredientul vedetă, iar calitatea sa va influența direct gustul cremei. Alege fistic crud, decojit și nesărat, preferabil de origine iraniană sau turcească, deoarece acestea sunt printre cele mai aromate. D
Untul de cacao oferă cremei o textură mătăsoasă și ajută la obținerea unui gust autentic, folosit adesea în deserturile din Dubai. Este preferat în locul altor grăsimi pentru că nu acoperă aroma fisticului, ci o potențează. Laptele praf este un ingredient secret care adaugă un plus de cremozitate și contribuie la gustul dulce-lăptos, specific ciocolatei cu fistic din Dubai. Alege lapte praf integral pentru o consistență mai bogată.
Zahărul pudră este preferat pentru că se integrează perfect în compoziție, fără a lăsa granule. Poți ajusta cantitatea în funcție de cât de dulce preferi crema. Aromele subtile completează gustul fisticului și oferă cremei un parfum aparte. Extractul de vanilie adaugă dulceață naturală, iar apa de flori de portocal îi dă o notă florală sofisticată. O cantitate mică de sare amplifică gustul fisticului și echilibrează dulceața cremei.
Rețeta pas cu pas pentru crema de fistic
Ingrediente:
- 200 g fistic crud decojit
- 50 g unt de cacao (topit)
- 30 g lapte praf integral
- 80 g zahăr pudră (sau după gust)
- 20 ml ulei neutru
- 1 linguriță extract de vanilie sau 1 linguriță apă de flori de portocal
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Pentru a intensifica aroma fisticului, îl poți prăji ușor într-o tigaie fără ulei, timp de 3-4 minute. Lasă-l să se răcească complet înainte de a-l folosi. Folosește un blender puternic sau un robot de bucătărie pentru a măcina fisticul până obții o pastă fină. Este important ca aparatul să fie performant, deoarece fisticul trebuie să elibereze uleiurile naturale, creând o bază cremoasă.
În timp ce blenduiești, toarnă treptat untul de cacao topit. Acesta va da cremei o textură mai fluidă și lucioasă. Adaugă laptele praf, zahărul pudră, uleiul neutru, extractul de vanilie sau apa de flori de portocal și praful de sare. Continuă să blenduiești până când obții o cremă omogenă și catifelată.
Dacă crema ți se pare prea groasă, mai poți adăuga câteva picături de ulei neutru. Dacă e prea fluidă, las-o să se răcească la frigider; untul de cacao se va solidifica, dând cremei o textură fermă.