Salamul de biscuiți este unul dintre cele mai îndrăgite preparate în rândul românilor și pentru mulți este desertul care le-a marcat copilăria. Ei bine, o bucătăreasă celebră de la noi din țară a reinventat rețeta clasică după celebra ciocolată Dubai. Iată cum să prepari la tine acasă salam de biscuiți Dubai!
Salam de biscuiți Dubai
Pentru acest desert aveți nevoie de:
- 700 g biscuiți petit beurre
- 300 ml lapte
- 200 gr. ciocolata albă
- 150 gr.de unt cu 80% grăsime
- 140gr. fistic decojit
- 100 gr. de cremă de fistic
Pentru umplutură aveți nevoie de:
- 150 gr. de fidea pentru kataif
- 100. gr. cremă de fistic
- 50 de gr. unt
Pentru glazură aveți nevoie de:
- 250 g ciocolată cu lapte
- 150 ml smântână pentru frișcă
„Rețeta de salam de biscuiți Dubai cu crema de fistic este una exceptională! Pe cuvânt că nu am mai mâncat un salam atât de bun de multă vreme. Salamul de biscuiți face parte din rețetele copilăriei mele și cu siguranță și din rețetele copilăriei voastre. Am crescut cu el, e gustos și-l iubim”, susține Jamila, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari din România.
Ceea ce nu știe multă lume însă, este faptul că acest desert nu este unul românesc la origini. El este de origine italiană , siciliană, dar și portugheză. Italienii îl numesc „Salame di cioccolato”.
Cum facem un salam de biscuiți Dubai cu crema de fistic?
„Am început cu biscuiții și am folosit din cei tip petit beurre. Sunt buni și cei populari, însă țineți cont că sunt mai uscați și s-ar putea să fie nevoie de mai mult lichid. Dacă amestecul vi se pare uscat, mai adăugați lapte cald puțîn câte puțîn până sunteți mulțumiți de consistentă. Pentru lichid am început cu laptele în care am pus crema de fistic, unt și ciocolată albă. Nu a mai fost nevoie de zahăr pentru că ciocolată și crema sunt deja îndulcite. Ca umplutură am folosit fidea pentru kataif rumenită în unt pe care am amestecat-o cu crema de fistic. Foarte important este să rumeniți bine fideaua pentru a fi crocantă și pentru a rămâne crocantă și în desert”, explică Jamila.
„Pentru a modela acest salam de biscuiți Dubai cu crema de fistic trebuie să puneți compoziția pe folie de plastic și s-o aplatizați. Apoi, în mijloc veți pune umplutură de kataif cu crema de fistic. Modelați apoi totul cât să obțineți un salam, iar umplutură să rămână în mijloc.
Ajută să aduceți pur și împlu marginile spre mijloc apoi să modelați bine cu mâinile. Salamul trebuie să stea peste noapte în frigider, astfel încât să se întărească. Deși o să fie suficient de moale se va întări datorită untului și ciocolatei albe din compoziție. După ce s-a întărit bine îl puteți glazură. Eu am ales o ciocolată cu lapte pentru glazură, dar puteți folosi și amăruie. Este un desert minunat! Aromat, gustos, cu o textura perfectă! Dacă aveți nevoie de crema de fistic, încercați rețeta mea. E perfectă!”, concluzionează Jamilla.