Iată o nouă rețetă interesantă, și anume de tort de ciocolată cu fistic. Gustul este divin și cu siguranță veți mânca pe săturate. Acesta are și o textură interesantă, ceea ce-l face un desert mai special față de celelalte.
Rețetă de tort de ciocolată cu fistic. Ai nevoie de ingrediente simple
Pentru blat aveți nevoie de:
- 150g zahăr
- 85g făină
- 40g cacao
- ½ linguriță praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat
- 1 ou
- 120ml lapte
- 60ml ulei de floarea soarelui
- 120ml apă
Pentru blatul de migdale:
- 50g migdale măcinate fin
- 50g zahăr pudră
- 2 albușuri
- 15g zahăr tos
- 15g fulgi de migdale
Pentru mousse-ul de ciocolată:
- 150g ciocolată albă
- 120ml lapte
- 3g gelatină foi
- 150ml smântână lichidă pentru frișcă (minim 32% grăsime)
- miezul de la ½ păstaie de vanilie
Pentru crema de ciocolată neagră:
- 2 gălbenușuri
- 30g zahăr tos
- 80ml lapte
- 90g ciocolată neagră (70% cacao)
- 100ml smântână lichidă pentru frișcă (minim32% grăsime)
Pentru mousse-ul de fistic:
- 40g pastă/ cremă de fistic (eu am folosit-o pe cea de AICI)
- 120ml lapte
- 3 gălbenușuri
- 45g zahăr tos
- 4g gelatină foi
- 250ml smântână lichidă pentru frișcă (minim 32% grăsime)
- plus 50g zmeură congelată sau proaspătă
Pentru decor:
- 250g mascarpone
- 200ml smântână lichidă pentru frișcă
- 30g zahăr pudră
Va trebuie să amesteci zahărul, făina, cacaua, bicarbonatul și praful de copt într-un bol larg, după care să adaugi 1 ou întreg, laptele și uleiul. Apoi, pune apa la temperatura camerei și amestecă cu spatula. Băgați la cuptor pentru 45-50 de minute, potrivit Ciocolată și vanilie.
Pentru următorul blat se bat albușurile spumă și se adaugă treptat și zahărul. Pe rând, adăugați și migdalele mărunțite și zahărul pudră. El trebuie băgat șa cuptor pentru 15-20 minute. Următorul mousse se pregătește simplu. Trebuie doar să mărunțești ciocolata alba și să pui gelatina la hidratat. După ce ai încălzit laptele, el trebuie pus peste ciocolată și peste gelatină.
Trebuie să lași 2 minute totul, iar apoi să amesteci. Smântâna lichidă trebuie să o bați frișcă și abia după ce crema de ciocolată s-a răcit să o adăugați treptat acolo.
Acum trebuie să trecem la asamblare, mai întâi prin tăierea blatului de cacao în 2, pentru a obține 2 foi. Astfel vom avea un blat, un strat de cremă, un blat de migdale și pune totul la frigider.
Pentru crema de ciocolată neagră freacă gălbenușurile cu zahăr, iar apoi încălzește laptele și pune-l peste. Pune totul pe foc, până când se obține ceva dens și pune totul peste ciocolata neagră. Trebuie bătută și frișca, iar apoi adăugată peste conținut. După acești pași, adăugați crema peste tort și apoi mai puneți un blat de cacao.
Pentru mousse-ul de fistic încălziți laptele cu pasta de fistic, iar în ceva separat freacă gălbenușurile cu zahărul. Adăugați conținutul răcit peste ouă și dă totul pe foc. La final trebuie adăugată și gelatina. Trebuie bătută și frișca și încorporată acolo. După ce s-a răcit, puneți niște zmeură peste blatul de tort, iar peste mousse-ul.
Abia după ce tortul a stat la frigider, trebuie să mixezi niște mascarpone cu zahărul pudră până când se omogenizează și să amesteci cu frișcă. Acesta va fi decorul.