Mihai Eminescu a fost un geniu al literaturii române și a ajuns cunoscut în lumea întreagă pentru operele sale. Chiar și așa, acesta a avut o viață persoană plină de mistere și de povești puțin știute de cei din jurul lui. Mulți nici măcar nu știau că acesta a avut un fiu. Iată cine este copilul secret al lui Mihai Eminescu!

Copilul secret al lui Mihai Eminescu

Toată lumea știe că Veronica Micle a fost marea iubire a lui Mihai Eminescu, însă înainte de ea, poetul a avut și alte relații. Se pare că acesta ar fi trăit o aventură cu Ileana, fiica morarului din Cucorăni. La vremea aceea tânăra de 25 de ani ar fi rămas însărcinată și ar fi dat viață unui băiețel.

Acest copil ar fi fost copilul nelegitim al lui Mihai Eminescu. El a venit pe lume pe 19 iunie 1877 la Ipotești și ar fi fost botezat asemenea tatălui său, Mihail. La scurt timp după, Ileana s-a căsătorit cu un alt bărbat care i-ar fi impus anumite reguli privind copilul.

Scriitorul Cristian Petru Bălan a dezvăluit că e și-a cunoscut fiul și a avut o legătură cu el, însă detaliile sunt vagi. Se pare că acesta semăna foarte mult cu marele scriitor și aveau trăsături foarte comune. Astfel era cam greu să nu îți dai seama că sunt tată și fiu.

mihai eminescu, copil, secret
Copilul secret al lui Mihai Eminescu Sursă: fotografie generată de DALL-E

Fiul lui Mihai Eminescu nu a fost recunoscut de scriitor

În eseul „Fiul natural al lui Mihai Eminescu” scris de Cristian Petru Bălan, acesta a dezvăluit că Mihail a încercat să obțină recunoșterea paternității sale, însă nu a reușit. El nu a fost niciodată recunoscut ca fiind copilul lui Mihai Eminescu.

Mihai Ilie Lăzăreanu, pe numele lui complet a locuit la Botoșani toată viața lui, pe strada Lascăr Catargiu. El nu s-a căsătorit niciodată. S-a stins din viață la vârsta de 67 de ani, fiind recunoscut ca fiul Ileanei și al pădurarului cu care ea s-a căsătorit pe vremea când avea doar 25 de ani.