Testează-ți cunoștințele cu acest test de inteligență! Trebuie să fii extrem de calm și să nu-ți pierzi cumpătul, deoarece răspunsurile sunt foarte simple. Concentrarea e cheia, deci fii foarte atent la acest sfat.

Test de inteligență

Aceste teste sunt extrem de utile, mai ales dacă vreți să vă testați abilitățile. După ce l-ați rezolvat, puteți să-l oferiți și altor apropiați, astfel încât să puteți face o comparație. Ești pregătit? Respiră adânc și începe să dai răspunsul celor 3 întrebări de mai jos, fără să te grăbești.

Imagine reprezentativă pentru gândire. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”
  1. O bâtă și o minge costă în total 1,10 lire sterline. Bâta costă cu 1,00 £ mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  2. Dacă 5 mașini au nevoie de cinci minute pentru a face cinci widget-uri, cât timp ar dura 100 de mașini pentru a face 100 de widget-uri?
  3. Într-un lac, există un petic de nuferi. În fiecare zi, peticul își dublează dimensiunea. Dacă este nevoie de 48 de zile pentru ca peticul să acopere întregul lac, cât timp ar dura pentru ca peticul să acopere jumătate din lac?

Rezolvare test. Cât de bine crezi că te-ai descurcat?

Acum că ai trecut pentru fiecare întrebare câte un răspuns, să vedem dacă acestea sunt și corecte. Dacă la prima întrebare ai răspuns 5 pence sau 0,05 lire sterline, este corect!

Dacă mingea costă X, atunci bâtă + minge=X + (X+1) =1,1

2X+1=1.1

2X=0.1

X= 0.05

La ce-a de-a 2-a întrebare, răspunsul era 5 minute. Trebuia doar să gândiți că dacă 5 mașini pot face 5 widget-uri în 5 minute, înseamnă că o mașină va face și ea un widget în 5 minute. Deci, 100 de mașini pot face 100 de widget-uri în 5 minute.

La ultima întrebare, răspunsul era 47 de zile. Respectiv, dacă dimensiunea peticului se dublează în fiecare zi, aceasta se va înjumătăți în sens invers, notează indy100.com.