David Popovici, înotătorul în vârstă de doar 19 ani este cel care a făcut o întreagă Românie mândră! Sportivul a demonstrat că este invincibil în proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

De asemenea, tânărul a obținut și bronzul la proba de 100 metri liber. Viața sa este extrem de echilibrată, dovadă fiind rezultatele sale de neegalat.

Ce mănâncă David Popovici?

Tatăl lui David Popovici este cel care a dezvăluit regimul special al sportivului. În primul rând, acesta mănâncă un iaurt amestecat cu miere în jurul orei 4:30-5:30.

„Uneori la 4:30, alteori la 5:30, depinde de ora primului antrenament, David consumă cu ochii închiși iaurt cu miere, pentru a-și continua somnul până înainte de plecarea la primul antrenament. Facem asta, în general, cu schimbul, eu și soția mea. De aproximativ cinci ani”, a spus Mihai Popovici pentru Sport în România.

De asemenea, acesta a mai explicat că  după antrenamente David bea un pahar de 300 ml de lapte cu miere și scorțișoară. Uneori, în loc de miere el adăuga cacao.

De când înoată tânărul?

David Popovici a fost înscris la înot la vârsta de 4 ani, ambiția sa clădindu-se în timp. Oamenii din jurul său au avut o influență foarte mare asupra sa, deoarece i-au inspirat încredere și l-au motivate să meargă mai departe.

Și părinții săi au povestit de-a lungul timpului că una dintre lecțiile oferite de ei a fost aceea de a nu pune presiune pe David, deoarece în acest fel ar fi putut deveni frustrat, notează apsmedia. Înotătorul a spus că și iubita sa, Taisia a fost foarte înțelegătoare cu el, nefăcându-l niciodată să se simtă vinovat.

”Nu a fost ușor pentru Taisia să-mi înțeleagă programul, să-l accepte, dar a învățat să mă susțină. Oricât de greu i-ar fi când plec cu săptămânile, pe alt continent, mă înțelege. Am mare noroc că am dat de ea. Asta mă ajută să mă bucur de ceea ce fac, să nu mă simt vinovat”, a povestit el în podcastul ”Starea Naţiei”.

Imagine cu David Popovici. „Sursă: Facebook”

Acum, după performanța de la Jocurile Olimpice, David Popovici v-a fi recompensat. Comitetul Olimpic Sportiv Român îi va da 200.000 euro, iar fundația Ion Țiriac îi va oferi 2 mașini. Mai mult, el va primi și o rentă lunară, respectiv 12.535 lei pentru medalia de aur și 8.772 lei pentru cea de bronz, scrie Pro Sport.