Ai probleme cu tensiunea arterială și nu știi cum să faci să o ții sub control? Mai jos îți vom dezvălui care este condimentul care ține tensiunea sub control. Are un gust delicios și poate fi mâncat și pe pâine. Este bogat în antioxidanți și poate face minuni pentru organismul uman.
Condimentul care ține tensiunea sub control
Tot mai multe persoane au probleme cu tensiunea arterială. În ultimii ani, decesele din această cauză au crescut considerabil. Tot mai multe persoane caută remedii pentru această afecțiune. Puțini știu că există un condiment care poate face minuni cu organismul.
Un ajutor ușor de găsit și plin de beneficii este oregano, un condiment delicios care poate sprijini sănătatea inimii. Acesta este bogat în compuși vegetali puternici, cum ar fi antioxidanții, care ajută la menținerea unui organism sănătos și la susținerea funcționării optime a acestuia.
Studiile arată că dietele bogate în antioxidanți, cum sunt cele din plante precum oregano și din alte alimente de origine vegetală, ca fructele și legumele, pot contribui la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune.
Oregano poate fi consumat chiar pe pâine, dar și în multe alte feluri. Îl poți adăuga în mâncăruri precum supe, tocănițe, paste sau pizza, pentru un gust mai intens. De asemenea, un ceai din frunze de oregano uscate este o opțiune simplă și benefică.

Alte condimente care țin tensiunea sub control
Turmericul – contribuie la îmbunătățirea funcției cardiace și, alături de piper, la scăderea tensiunii arteriale. Se administrează câte o jumătate de linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, ca atare sau adăugat în sucuri sau mâncare. De asemenea, tinctura are același efect, în acest caz administrându-se câte 15-20 de picături zilnic. Și ceaiul din rădăcină de turmeric este eficient. Acesta se prepară prin fierberea unei lingurițe rase de rădăcină într-o cană cu apă, timp de un minut, după care se lasă la infuzat 15 minute. Se consumă 2 căni zilnic.
Ardeiul iute – este un vasodilatator puternic, contribuind astfel la îmbunătățirea circulației sangvine și scăzând în mod natural nivelurile crescute ale tensiunii arteriale, prin accelerarea vitezei de circulație a sângelui. Acesta se consumă în stare naturală.
Usturoiul – scade tensiunea arterială dacă este consumat în stare naturală, dar și sub forma unor preparate medicinale, precum maceratul în alcool de usturoi, care se ține în cure de câte 3 luni, timp în care se consumă câte 3 lingurițe pe zi. Acesta se obține tăind mărunt 2 căpățâni de usturoi, care se adaugă într-un borcan transparent din sticlă, de 500 g, care conține alcool de 70º. Vasul se închide ermetic și se lasă la macerat până când amestecul capătă culoarea galben pai, după care se filtrează și se păstrează în borcan, închis ermetic. Se poate administra și suc de usturoi, timp de 30 de zile, câte 10 picături într-un pahar de ceai sau apă.
Sursă: fanatik.ro