Zahărul rafinat este unul dintre cele mai nocive alimente pentru organismul uman. În ultimii ani, s-au găsit tot felul de înlocuitori pentru ca oameni să nu mai aibă de suferit din cauza consumului de zahăr. Iată care sunt cele mai bune alimente care înlocuiesc zahărul! Consumă-le și tu și vei vedea schimbări în organismul tău.

Cele mai bune alimente care înlocuiesc zahărul

Pe lângă faptul că zahărul este nesănătos, acesta poate aduce și kilograme în plus persoanelor care îl consumă. Acesta este prezent peste tot, în aproape orice aliment, așa că este mai greu să renunțăm complet la el. Un lucru pe care îl putem face este să nu îl mai adăugăm în preparate cum ar fi în cafea, în ceai sau în prăjituri. Îl putem înlocui cu variante sănătoase cum ar fi:

  • Ștevia

Ștevia are un efect de îndulcire mai mare decât zahărul. Aceasta este extrem de sănătoasă, nu are atât de multe calorii și nici nu modifică nivelul zahărului din sânge după ce este consumată.

  • Siropul de agave

Siropul de agave are destul de multe calorii și nu este indicat pentru persoanele care își doresc să piardă câteva kilograme. Acesta este foarte bun pentru cei care vor să adopte un stil de viață mai sănătos.

  • Siropul de arțar

Acestea este și el foarte dulce și sănătos, însă trebuie consumat cu moderație. Siropul de arțar are o mulțime de beneficii pentru organism dacă este consumat corect, fiind o sursă bună de zinc și mangan.

zahar, inlocuitori, stevia
Înlocuitorii zahărului                                                                                                   Sursă: fotografie generată de DALL-E

Înlocuitorii zahărului trebuie consumați cu moderație

Chiar dacă variantele prezentate anterior sunt mult mai sănătoase decât zahărul, nici acestea nu pot fi consumate în exces. Orice tip de îndulcitor poate avea efecte nocive asupra organismului, dacă nu este consumat așa cum trebuie.

Renunțarea la zahăr va fi un lucru extrem de benefic pentru corpul tău, iar acesta îți va mulțumi în timp. Vei vedea schimbări mari, însă din primele zile în care nu vei mai consuma zahăr rafinat.