Cătina are o mulțime de proprietăți benefice organismului uman, astfel că specialiștii o recomandă sub orice formă. Tot mai multe persoane apelează acum la ceaiul de cătină care este extrem de bun la gust. Iată cât de bun este acesta pentru organism!
Ce beneficii are ceaiul de cătină pentru organism?
- De ajutor la slăbit
Această plantă conţine acizi graşi esenţiali Omega 7, care vă inhibă poftă de mâncare, de aceea se recomandă să beţi ceai de cătină în fiecare zi în timpul curelor de slăbire. Este un ceai care oferă corpului mineralele şi vitaminele de care are nevoie în timpul acestor cure şi pe care nu le poate obţine din alimente.
- Sănătatea ochilor
Cătina este o plantă ale cărei fructe conţin foarte multă vitamina A, o vitamină binecunoscută pentru faptul că ajută la menţinerea unei vederi bune şi la prevenirea problemelor de vedere care pot să apară pe fondul înaintării în vârstă.
- Sistemul digestiv
Aceiaşi acizi graşi Omega 7 au şi proprietatea de a hidrata mucoasa tractului digestiv, favorizând astfel prevenirea îmbolnăvirii de ulcer gastric. De asemenea, aceşti acizi graşi ajută şi la diminuarea durerilor de natură digestivă. Fibrele alimentare care se găsesc în boabele de cătină ajută la menţinerea unei digestii normale şi la prevenirea constipaţiei.
-
Un plus de energie
În boabele acestei plante se află şi carbohidraţi, aşa că puteţi bea ceai de cătină dacă aveţi nevoie de mai multă energie în timpul zilei. Consumul de cătină poate chiar să îmbunătăţească performanţele sportivilor şi să crească rezistenţa organismului la efort.
- Funcţia cognitivă
Puteţi bea ceai de cătină şi pentru a vă asigura o mai bună stare de concentrare, precum şi pentru a vă îmbunătăţi memoria. În boabele de cătină există anumiţi compuşi, printre care flavonoide şi antioxidanţi, care au proprietatea de a îmbunătăţi funcţia cognitivă şi de a sprijini protejarea creierului împotriva acţiunii radicalilor liberi.
- Afecţiuni cardiovasculare
Pentru că favorizează fluidizarea sângelui şi reduce nivelul de colesterol din sânge, ceaiul de cătină este recomandat în cazul mai multor afecţiuni cardiovasculare. De asemenea, este ideal şi pentru că ajută la menţinerea sănătăţii şi a bunei funcţionări a arterelor. Puteţi consuma una sau două căni în fiecare zi.
-
Depresie şi anxietate
Secretul se află în boabele de cătină, care conţin inclusiv serotonină. Datorită acestui element, ceaiul de cătină induce o stare de calm şi vă ajută să vă liniştiţi, conform catena.ro.
- Efect antioxidant
Ceaiul de cătină este recomandat persoanelor care au înaintat în vârstă, pentru că are un conţinut bogat de antioxidanţi, aceştia fiind utili în caz de cancer sau Alzheimer, de boli cardiovasculare sau atunci când vederea începe să nu mai fie la fel de bună.