Palma de Mallorca a devenit o destinație tot mai accesibilă și tot mai îndrăgită de turiști. Orașul situat în Insulele Baleare are un farmec aparte și este plin de locuri pe care nu le poți rata sub nicio formă dacă ajungi acolo. Iată ce poți vizita în Palma de Mallorca!

Ce poți vizita în Palma de Mallorca?

Acest oraș le oferă turiștilor tot ceea ce au nevoie pentru o vacanță de vis. Începem cu o istorie fabuloasă, plaje superbe, dar și terase de unde nu ai mai vrea să pleci. Palma de Mallorca are câteva obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi, dacă urmează să îți petreci vacanța aici. Iată care sunt acestea!

  • Catedrala La Seu – Catedrala Luminii

Construcția impunătorului lăcaș de cult, în stil gotic, a început încă din anul 1229. Are una dintre cele mai mari ferestre din lume, numită, ,,ochiul gotic” și cel mai înalt naos dintre toate catedrale gotice europene. Interesant este faptul că are 61 de vitralii, prin care lumina soarelui pătrunde, din abundență, în interior, fiind numită astfel și Catedrala Luminii.

Intrarea costă 8 euro pentru un adult și 4 euro pentru copii.

  • Palatul Regal L’ Almudaina

Palatul Regal se află vizavi de Catedrala din Palma și este reședința oficială a regelui Spaniei. „Almudaina” în limba arabă înseamnă „Cetate”, numele acesteia fiind strâns legat de cetatea arabă construită aici în secolul al X-lea. Este un loc de poveste, romantic, cu elemente de epocă, cu grădini de vis și cu priveliști surprinzătoare spre mare.

Intrarea costă 7 euro pentru adulți și 5 euro pentru copii.

palma de mallorca, oras, atractii turistice
Palma de Mallorca Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Castelul Bellver

Se află deasupra orașului, la 100 de metri înălțime deasupra nivelului mării, ca și cum ar veghea așezarea. A fost ridicat în secolul al XIV-lea pentru familia regală, iar, apoi, a fost închisoare militară. Astăzi, este muzeu, unde poți vizita 8 camere. Este punctul principal de atracție al orașului, aici fiind organizate diverse evenimente culturale. Intrarea costă 4 euro pentru adulți și 2 euro pentru studenți și copii.

  • Paseo Maritimo

Este o promenadă cu palmieri, frumos amenajată, de 4 kilometri lungime, aflată lângă plaja din Palma de Mallorca. Aici, localnicii vin să se plimbe sau să facă sport, pe pistele special făcute. Și tot aici este portul de yachturi.

  • Cartierul Santa Catalina

Este o zonă plină de culoare și de farmec vechi spaniol, cu case în stil Art Nouveau. Sunt magazine mici, locale, cu produse vintage și taverne la tot pasul, unde puteți zăbovi pentru a intra în spiritul locului.