Dacă nu mai știi ce să gătești, iată o rețetă de paella. În cazul în care nu ai mai gustat până acum un asemenea preparat, cu siguranță te va impresiona. Nu este deloc greu de preparat, așadar va fi gata într-un timp destul de scurt.
Ingrediente pentru o rețetă de paella
Acest preparat își are originile în Spania, așadar oricine merge în vacanță acolo trebuie să încerce să-l guste. Nu există o singură rețetă de paella, deoarece ea poate fi făcută într-o mulțime de combinații, de la legume, până la fructe de mare.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- câte 1 linguriță de paprika afumată iute și cimbru uscat
- 300 g de orez pentru paella sau risotto
- 3 linguri de sherry sec sau vin alb (opțional)
- 400 g de roșii tocate cu usturoi
- 900 ml bulion
- 400 g de amestec de fructe de mare congelate, dezghețate
- 1 lămâie, ½ zeamă, ½ tăiată în felii
- 1 legătură pătrunjel
Așadar, tot ce trebuie să faceți este să încălziți uleiul de măsline într-o tigaie înăltuță și să căliți ceapa. Urmează să adăugați paprika, cimbrul și orezul. În cazul doriți un gust aparte, puneți și vinul peste aceste ingrediente, potrivit BBC Good Food.
Pasul următor presupune adăugarea roșiilor și bulionului. Când orezul vi se pare aproape gătit, adăugați și fructele de mare, care vor trebui lăsate să se înăbușească pentru aproximativ 10 minute. La final adăugați și pătrunjelul și feliile de lămâie.
Desigur, în loc de fructele de mare puteți pune pui, sau orice carne vă place. Dacă sunteți vegetarieni, paella poate fi făcută și doar din legume, fără niciun fel de carne.
Trucuri pentru un preparat delicios
Ca și truc, puteți adăuga sofrito, care este un amestec de ardei verzi sau roșii, ceapă, usturoi, ulei de măsline și roșii, conform Master Class. De asemenea, mulți bucătari recomandă să nu puneți ceapă în paella, deoarece aceasta poate face ca orezul să se înmoaie prea tare.
Chorizo este un alt ingredient minune care dă un gust divin preparatului.