Chișinău este capitala Republicii Moldova și unul dintre cele mai cunoscute orașe de aici. Chiar dacă acest oraș nu este foarte promovat, ai o mulțime de lucruri de făcut dacă ajungi prin zonă. Iată ce poți vizita în Chișinău!

Ce poți vizita în Chișinău?

Orașul Chișinău este perfect pentru un city break și este destul de aproape de țara noastră. Poți ajunge cu avionul, cu autocarul sau chiar cu trenul. Există și varianta de a ajunge cu mașina personală, însă este mai comod cu alte mijloace de transport. Prețul unui bilet de avion este în jur de 100 de euro, însă sunt și variante mai ieftine.

Chiar dacă nu este un oraș foarte mediatizat, aici poți găsi o mulțime de atracții turistice impresionante. Iată care sunt câteva dintre acestea!

  • Muzeul Național de Artă

Exponatele marchează mai multe momente din istoria antică, medievală, dar și contemporană. Iubitorii de artă se pot bucura atât de arta națională, cât și de cea universală, într-un singur loc.

  • Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Aici au fost păstrate elemente speciale cum ar fi un leagăn de lemn, dar și o căsuță tradițională de chirpici care sunt perfecte pentru fotografii. În interior există o mulțime de colecții de artefacte, monede, armament și armuri.

chisinau, moldova, obiective
Chișinău Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Arcul de Triumf

Asemenea Bucureștiului, și Chișinăul are un monument de triumf în centru orașului. Acesta este pe jumătatea celui din România, ca și înălțime, însă este la fel de impunător și de important în istorie.

  • Parcul Ștefan cel Mare

Cel mai viu loc din oraș este acest parc. Este un loc perfect pentru plimbări și pentru relaxare. Aici se organizează frecvent evenimente culturale.

  • Muzeul Satului

Vizita la acest muzeu te va întoarce în vremurile vechi, într-un sat autentic basarabean. Este compus din șase zone etnografice și aproape 200 de monumente autentice. Printre acestea se numără mori de vânt, biserici, gospodării, hanuri și crâșme tradiționale.