Pentru cine nu știa prima Capitală a României a fost stabilită la Câmpulung, iar ulterior la Curtea de Argeș. În acel loc s-au născut cei mai cunoscuți domnitori din istoria medievală a Țării Românești, cum ar fi: Neagoe Basarab, Vlaicu Vodă și Mircea cel Bătrân.
În anul 1465, Radu cel frumos, care era atât fratele cât și urmașul lui Vlad Țepeș a numit Bucureștiul drept Capitala Țara Românești.
Câmpulung a fost prima Capitală a României
În momentul actual Bucureștiul este cel mai dezvoltat oraș din România. Cu toate acestea, lucrurile nu au stat așa de la început, deoarece prima Capitală a fost considerată Câmpulung, pe vremea când aceasta se numea Țara Românească.
Nu avem niciun document sigur care să ne arate exact când s-a întemeiat acest oraș. Un lucru este sigur, că a avut o evoluție de la sat la târg, iar la începutul secolului XIV a devenit oraș.
Anumiți istorici sunt de părere că orașul Câmpulung a fot înființat de cavalerii teutoni chiar în prima jumătate a secolului XIII, iar alții au altă părere. Mai exact, ei cred că acesta s-a înființat spre sfârșitul secolului XIII.
În anul 1330, după victoria repurtată la Posada împotriva trupelor regelui Ungariei, Carol Robert, la scaun la Câmpulung își stabilește reședința chiar Basarab I. El a fost primul domnitor independent în Țara Românească.
Când a fost fondat orașul medieval București
Potrivit unor istorici, București a fost fondat între secolele XIV și XV. Prima atestare documentară a datat din 20 septembrie 1459, iar acest act a fost oferit chiar de Vlad Țepeș.
Prin intermediul documentului se întărea moșia unor boieri, iar acesta a fost descoperit în anul 1900. În acele momente, București se numea Cetatea Dâmboviței și era situat chiar pe drumul ce lega Târgșor de Giurgiu.
Cine a desemnat Bucureștiul drept Capitală
După mai mult timp, la 14 octombrie 1465, Radu cel Frumos, a desemnat Bucureștiul drept Capitala Țării Românești. Așadar, în comparație cu Târgoviște, această Capitală era mai aproape de Dunăre și mult mai ușor de controlat.
Radu cel Frumos nu a fost niciodată numit părintele orașului, dar a fost primul care l-a folosit ca pe o reședință domnească. De-a lungul anilor, mai mulți domnitori au fost de părere că Târgoviște este Capitala țării, nu Bucureștiul.
De ce a devenit Bucureștiul capitala Țării Românești
În anul 1659 sub domnia lui Gheorghe Ghica, Bucureștiu a devenit Capitala Țării Românești. Acest lucru s-a întâmplat după ce capitala a funcționat atât la București, cât și la Târgoviște.