Dacă te-ai întrebat vreodată câte inimi are o caracatiță, ei bine, în rândurile de mai jos vei găsi răspunsul pe care îl cauți.
Caracatița este fără doar și poate una dintre cele mai fascinante creaturi atunci când vine vorba despre lumea marină. Atât copiii, cât și adulții sunt atrași de felul în care arată această și despre modul în care este construită.
Faptul că o caracatiță are opt tentacule este un lucru pe care majoritatea oamenilor îl știu, dar cu toate acestea, în spatele acestui cefalopod stau mai multe secrete de care nu mulți oameni știu.
Câte inimi are o caracatiță?
Caracatița are opt tentacule și peste 100 de ventuze, iar limba este creată dintr-o serie de dinți și venin ca cel de șarpe. Perioada de trai a acesteia este între trei și cinci ani.
Forma corpului unei caracatițe este asemănătoare cu cea a unui sac, iar capul și corpul sunt foarte moi, fără schelet sau oase. Capul său are o gură cu fălci destul de puternice și ochii căprui. Coroana este formată din opt tentacule, care sunt prevăzute cu ventuze.
Un lucru cunoscut de majoritatea persoanelor este că cele mai multe animale au o singură inimă care le ajută să supraviețuiască. Se pare că în momentul în care vorbim despre caracatițe, lucrurile stau puțin diferit, deoarece aceasta are 3 inimi.
Motivul pentru care o caracatiță are trei inimi este pentru că are sistemul circulator închis, iar din acest motiv sângele circulă în vasele închise și nu au contact cu țesuturile.
Inima caracatiței este asemănătoare cu cea a oamenilor și rolul ei de bază este de a pompa sângele în întregul corp al cefalopodului. Cu toate că are deja o inimă, ea mai are încă două, una în fiecare branhie.
Acestea se află în mantaua musculară în care se află organele interne ale caracatiței. În inima principală revine sângele neoxigenat, iar de acolo acesta este trimis în celelalte două inimi din branhii, oferindu-i oxigen caracatiței.
Ce culoare are sângele caracatiței?
Se mai poate spune că această creatură marină are trei inimi pentru că sângele ei este albastru. Oamenii au în sânge o proteină care se numește hemoglobină, iar cu ajutorul ei oxigenul este mai ușor de transportat.
Se pare că dacă vorbim despre o caracatiță nu este același lucru, deoarece aceasta are atomi de cupru. Acea proteină ajută sângele să se deplaseze, iar după ce atomii de cupru intră în contact cu oxigenul sângele caracatiței își schimbă culoarea și se face albastru.
În mări și în oceane este foarte frig, motiv pentru care caracatița nu poate avea hemoglobina în sânge. Din acest motiv aceste specii au ca proteină atomi de cupru cu ajutorul cărora sângele circulă la presiuni mult mai mari pentru a ține locului oxigenului care este foarte puțin.
Alte informații neașteptate despre caracatițe
Se spune despre caracatițe că sunt foarte deștepte și că sunt capabile să își dea seama singure de lucruri, mai ales cum funcționează un mecanism fără să i se arate. În creierul ei sunt 500 de milioane de neuroni.