Omul de afaceri, Mike Lynch nu a fost încă găsit de salvatori. Luni, 19 august iahtul de lux pe care se afla s-a răsturnat din cauza unei tornade. În total, 22 de persoane se aflau la bord, 15 dintre ele reușind să rămână în viață.

Vasul Bayesian se crede că ar fi chiar al magnatului. Și fata lui în vârstă de 18 ani, Hannah este în continuare căutată cu disperare. Așadar, scafandrii fac în continuare eforturi considerabile pentru a-i găsi. Inițial, ei au spus că au văzut „cadavre prin hublouri”, însă doar o singură persoană a fost declarată decedată, respectiv un bucătar, scrie Mirror. Momentan, mobilierul ar bloca accesul pe navă.

Cine este Mike Lynch?

Soția lui „Bill Gates al Marii Britanii”, așa cum era acesta supranumit, a supraviețuit. Cât despre el, mulți îl cunosc ca fiind co-fondatorul Autonomy, care a fost transformată într-o firmă britanică de top. Despre acesta se știe că a fost cândva locotenent adjunct de Suffolk, cu toții fiind în șoc în aceste momente,  informează BBC.

„După tot ce a pățit în ultima vreme și după cum s-a apărat cu atâta curaj de o acțiune în justiție în SUA… și dintr-o dată s-a întâmplat asta. Este absolut îngrozitor și îmi pare foarte, foarte rău pentru familia sa și pentru Angela”, spune Lady Clare, prietenă a familiei, pentru sursa citată mai sus.

Imagine cu Mike Lynch. „Sursă: Facebook”

Mai mult, în anul 1991, antreprenorul a contribuit la înființarea Cambridge Neurodynamics, o firmă specializată în detectarea și recunoașterea amprentelor digitale pe bază de computer. În luna iunie, acesta a fost achitat în SUA de mai multe acuzații de fraudă, pentru care risca 20 de ani de închisoare. Pentru acest lucru se temea foarte mult, mai ales că are și probleme de sănătate.

Designerul american de bijuterii Neda Morvillo și soția avocatului Chris Morvillo  este și ea una dintre cele 6 persoane care se aflau la bordul iahtului. Alți dispăruți sunt Jonathan Bloomer, președintele Morgan Stanley Bank International, Judy Bloomer și  soția lui Bloomer.

Conform Il Messaggero, un scafandru a spus că iahtul este „practic intact” și că nu are semne ale unui impact.