Codul roșu de caniculă îi sperie din nou pe români! Meteorologii spun că temperaturile vor ajunge chiar și la 41 de grade Celsius în unele zonele ale țării. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, 7 județe se află sub codul roșu, Bucureștiul aflându-se sub cod portocaliu. Află toate detaliile despre cum va fi vremea în următoarea perioadă!

Harta zonelor afectate de codul roșu de caniculă

Experții au dat joi, 15 august 2 mesaje de avertizare meteorologică, atât pentru azi, cât și pentru ziua de 16 august. Joi, sub cod roșu se află județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, acolo disconfortul termic fiind foarte accentuat.

Imagine cu harta zonelor afectate de caniculă. „Sursă: Administrația Națională de Meteorologie”

De codul portocaliu vor fi afectate centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei.

”Valul de căldură se va menține și se va extinde în nordul Crișanei, Maramureș, local în Transilvania și Muntenia și în sud-vestul Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 18 grade”, au anunțat meteorologii, conform sursei citate mai sus.

Cum va fi vremea vineri, 16 august?

Vineri, codul roșu se va menține în aceleași zone, acolo fiind maxime cuprinse între 39-41 de grade Celsius. Nopțile vor fi însă puțin mai răcoroase, minimele situându-se în jurul a 23 de grade Celsius. În centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei vor fi 38-39 grade, iar în restul țării valorile se vor menține între 34 și 37 de grade Celsius.

În luna septembrie sunt așteptate temperaturi mai mari decât cele normale. Și ploile vor fi normale, notează Jurnalul.