În aceste zile caniculare de vară, înghețata este la mare căutare. Este răcoritoare, delicioasă și are și o mulțime de beneficii. Puține persoane știu, însă, care sunt acestea. Mai jos îți vom prezenta beneficiile multiple pe care înghețata le are și de ce este bine să o consumăm.
Beneficiile multiple pe care înghețata le are
Înghețata este desertul vedetă al sezonului cald și este adorată atât de cei mici, cât și de cei mari. Totuși, este și un subiect și destul de controversat. Ei bine, mulți părinți aleg să le interzică copiilor să consume înghețată de teamă că o răceală s-ar putea năpusti asupra lor.
Puține persoane știu, însă, că înghețata are o mulțime de beneficii, dacă este consumată în cantități moderate. Iată care sunt câteva dintre acestea!
- Reduce senzația de foame după consum, astfel că este recomandată în dietele de slăbire
- Calmează sistemul nervos și înlătură stresul
- Conține calciu, magneziu, potasiu și sodiu
- Luptă împotriva agenților patogeni cum ar fi virusul gripal
- Reduce riscul de a face hipertensiune arterială
- Reduce riscul apariției infertilității la femei
- Conține vitamina K care previne formarea de cheaguri de sânge
- Ajută la fortificarea sistemului osos
- Stimulează creierul
Trebuie să ținem cont de faptul că înghețata oferă aceste beneficii dacă este făcută din ingredientele corecte. De cele mai multe ori, înghețata din comerț este plină de zahăr și de E-uri, astfel că nu este benefică pentru organism. Dacă vorbim de o înghețată făcută în casă, cu ingrediente naturale, atunci situația se schimbă radical.
Rețetă de înghețată de făcut acasă
O înghețată „curată”, ieftină și cu un conținut scăzut de calorii poate fi realizată acasă folosind doar două ingrediente simple:
- 2 banane coapte, curățate de coajă și feliate, apoi congelate;
- 4 linguri (60 ml) de lapte de migdale sau de nucă de cocos neîndulcite ori de lapte de origine animală.
Amestecă ingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie, până când obții o consistență cremoasă. Adaugă mai mult lapte, dacă este necesar. Amestecul poate fi consumat imediat sau poate fi pus la congelator pentru a rezulta o înghețată mai solidă.