Turiștii trebuie să fie foarte atenți la lichidele din bagajul de mână! Regulile pe toate aeroporturile din UE se vor înăspri în curând, așadar toată lumea trebuie să afle la ce trebuie să fie atentă atunci când călătorește cu avionul.

De când intră în vigoare reglementările privind lichidele din bagajul de mână?

Așadar, noile reguli vor fi aplicate începând cu data de 1 septembrie, notează wam.ae. Deci, pasagerii vor fi din nou obligați să își limiteze lichidele din recipiente la maximum 100 de mililitri. Mai mult, ei vor trebui să împacheteze recipientele cu lichide într-o singură pungă de plastic transparentă cu un volum maxim de 1 litru. Așadar, recipientele pentru lichide mai mari de 100 ml trebuie să fie plasate în bagajul de cală, acolo fiind permis acest lucru.

Lichide sunt considerate inclusiv: parfumurile, spray-urile, pasta de dinți, mascara, geluri de duș, spumă, cremă, uleiuri, supe, sau orice altceva similar.

Imagine reprezentativă pentru recipientele cu lichide prezentate în aeroport. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Atenție însă, medicamentele și alimentele lichide pentru copii sunt exceptate de la aceste norme. Deși normele prevăd ca lichidele să rămână în bagaje, la multe dintre punctele de control, turiștii sunt puși să le prezinte separat.

Acest lucru se întâmplă din cauză că oficialii UE au îndoieli în privința noilor scanere CT pentru bagaje, mai scrie DPA.

Reguli care trebuiesc respectate pe aeroport și în avion

În continuare, lichidele achiziționate de la duty-free-uri pot fi transportate ca bagaj de mână, dacă produsul și chitanța rămân sigilate în punga de securitate, potrivit europa.eu. O altă regulă foarte importantă este să nu aveți niciun obiect ascuțit asupra dumneavoastră, fie în bagaje. Nici artificiile sau orice alte articole inflamabile nu sunt permise.

Pentru a-i ajuta pe controlori, sunteți nevoiți să scoateți din bagajul de mână laptopurile sau alte dispozitive electrice mari, astfel încât să fie supuse controlului.

În cazul în care nu știți ce dimensiuni, sau kilograme poate avea bagajul dumneavoastră, trebuie să vă uitați cu atenție pe site-ul companiei de zbor cu care urmați să călătoriți, deoarece ele pot să difere.