Iată detalii terifiante despre boala care ar putea ucide aproape 40 de milioane de oameni până în 2050! Un studiu care a fost publicat luni în revista The Lancet a scos la iveală lucruri de-a dreptul șocante despre ceea ce ar putea să se întâmple în viitor. Multora nu le vine să creadă!

Curiozități despre boala care ar putea ucide aproape 40 de milioane de oameni până în 2050

Mai precis, este vorba despre infecțiile care sunt rezistente la medicamente. Așadar, din această cauză vor putea fi peste 39 de milioane de decese, notează CNN. Mai mult, situația devine cu atât mai alarmantă cu cât Organizația Mondială a Sănătății a numit AMR „una dintre principalele amenințări la adresa sănătății publice și a dezvoltării la nivel mondial”, ea fiind determinată de utilizarea greșită și excesivă a medicamentelor antimicrobiene.

Imagine reprezentativă pentru un laborator de analize. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Așadar, concluzia este că administrarea necorespunzătoare a antibioticelor poate grea în esență o problemă globală, extrem de dificil de gestionat.

Deja cercetătorii au constatat că, din 1990 până în 2021 peste un milion de persoane au murit anual din cauza RAM, scrie The Economic Times. Cifrele cu siguranță că au mai crescut până în prezent, deci până în anul 2050 totul se va transforma în ceva critic. De aceea se estimează că va fi nevoie de 1 000 de miliarde de dolari până în 2050 pentru îngrijirile medicale.

„Medicamentele antimicrobiene sunt una dintre pietrele de temelie ale asistenței medicale moderne, iar creșterea rezistenței la acestea este un motiv major de îngrijorare”, a declarat Mohsen Naghavi, coautor al studiului, pentru sursa citată mai sus.

În Asia de Sud ar fi riscul cel mai mare, numărul deceselor urmând a fi extrem de mare și în India, Pakistan și Bangladesh. Motivul acestei boli ar fi acela că populația este îmbătrânită, conform specialiștilor, însă și infecțiile la copiii mici sunt și ele extrem de greu de tratat.