O nouă pandemie mondială ar fi pe cale să se declanșeze. Deja numeroși cercetători discută despre gravitatea situației. De exemplu, medicul Chris van Tulleken și-a început călătoria prin lume, astfel încât să găsească originile, potrivit Mirror. El va încerca să discute și cu alți specialiști, pentru a vedea cât mai multe puncte de vedere.
Despre următorul virus se spune că ar fi mai periculos decât Covid-19.
Curiozități despre următoarea pandemie mondială
Mulți vorbesc despre „răspândirea bolilor zoonotice”, adică un virus transmis de la un animal vertebrat la om, notează Think Global Health. Acesta va fi ceva asemănător febrei Dengue, Zika sau Ebola. Momentan virusul este necunoscut, dată fiind denumirea ”X”.
„Răspunsul la COVID-19 a demonstrat progrese științifice care au permis lumii să înceapă să vorbească în mod realist despre comprimarea răspunsurilor de dezvoltare a vaccinurilor la 100 de zile – un plan pe care CEPI îl numește Misiunea 100 de zile”, spune In-Kyu Yoon, director executiv interimar al departamentului Vaccine R&D din cadrul CEPI, pentru sursa menționată mai sus.
Așadar, o anticipare și o pregătire prealabilă este foarte importantă, în așa fel încât să nu mai existe decese. De asemenea, specialiștii au spus că și după acea pandemie care a lovit lumea, în continuare există numeroase probleme. Printre ele se numără lipsa spitalelor, a dotărilor dar și asupra producătorilor și tehnologiei. Acesta este un semn că totuși nu ne-am învățat lecția și în continuare vrem să negăm că ceva rău s-ar mai putea întâmpla.
Câți oameni ar putea ucide noul virus?
În realitate, acest virus X ar fi fost detectat încă din anul 2017. Însă, oamenii de știință încă nu i-au identificat toate caracteristicile. Mai mult, experții au avertizat în anul 2021 că o epidemie a bolii X ar putea extermina 75 de milioane de oameni, conform Mirror.
„Deoarece oamenii de știință au lucrat timp de zeci de ani sau mai mult la vaccinurile Sars și, de asemenea, la vaccinul Mers, au aflat câteva informații foarte importante despre coronavirusuri. Dacă ne facem astfel de teme pentru fiecare dintre cele aproximativ 25 de familii de viruși despre care știm deja că au potențialul de a provoca boli la om … atunci putem de fapt să dobândim o mulțime de cunoștințe înainte de timp despre ceva care nu există încă”, a explicat cercetătoarea Kate Kelland, pentru sursa citată.
Deci, cercetările continuă, în speranța descoperiri unor informații prețioase care vor putea fi folosite la momentul oportun.