Jucătorii Echipei Naționale a României au uimit o țară întreagă după victoria pe care au avut-o în fața Ucrainei. Ulterior, aceștia au avut parte și de o înfrângere, însă au reușit să se mențină pe primul loc în clasamentul de la EURO 2024. Toată lumea îi vede pe teren, însă puțini știu povestea din spatele naționalei României.

Povestea din spatele naționalei României

Chiar dacă pentru mulți dintre noi, jucătorii sunt doar niște simpli jucători, ei bine, aceștia sunt oameni, în primul rând. Au sentimente, emoții și sunt afectați de fiecare înfrângere, cu toate că multora nu le vine să creadă acest lucru.

Mulți dintre ei nu mai activează la cluburi sportive din țară, așa că, atunci când vine momentul în care joacă la națională, inima lor se umple de bucurie. Băieții care cândva doar visau la o carieră în fotbal, acum poartă cu mândrie tricoul naționalei. Aceștia pășesc pe teren hotărâți să facă mândră o țară întreagă. Acest lucru este spus adesea, chiar de ei.

natioala, fotbal, romania
Naționala României                                                                                                        Sursă: fotografie generată de DALL-E

Pe lângă faptul că sunt colegi de echipă, între jucători s-a format și o legătură. Căpitanul, Nicolae Stanciu a dezvăluit în cadrul unui documentar realizat special pentru Echipa Națională a României că sentimentele care îl încearcă atunci când joacă alături de cei cu care a crescut sunt de-a dreptul speciale.

Presiunea care stă pe umerii băieților nu este ușoară. În spatele lor, stă o țară întreagă care așteaptă să îi facă mândri și care vor să strige din toată inima „Hai România”. Acest lucru a fost dus la bun sfârșit după primele două meciuri de la EURO 2024. Drumul lor nu se oprește, însă, aici.

Povestea tricoului cu numărul 21

Olimpiu Moruțan, unul dintre jucătorii naționalei s-a accidentat în urmă cu ceva timp. Căpitanul echipei, Nicolae Stanciu a decis să poarte tricoul cu numărul 21 în meciurile de la EURO. Tricoul cu numărul 21 era al colegului său. Ulterior, a spus și povestea din spatele acestui gest.

„A fost ceva ce am simțit instant să fac (n.r. să port tricoul cu numărul 21). A fost un gest pe care inima m-a îndemnat să-l fac. Eram la Mogoșoaia, tocmai ce ieșisem din cameră să cobor la prânz, iar Moruțan era singur pe hol cu kinetoterapeutul, făcea exercițiile de recuperare. M-am pus lângă el pe o bancă, vedeam cum încerca să-și miște piciorul să-și facă exercițiile. Dintr-una în alta a venit vorba de tricoul cu numărul 21 iar atunci i-am simțit durerea și tristețea pe care o avea în timp ce vorbeam și că nu poate să fie la un Campionat European. În acel moment m-am ridicat și ne-am dus în cameră la Ianis (n.r. Hagi) și i-am zis că eu voi juca cu numărul 21 și el să joace cu numărul 10”, a spus Stanciu, într-un interviu pentru FRF.